Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σηκώνει τους τόνους... για ταχύτερη υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής

«Βγάζει μάτι» η στρατηγική σύμπλευση στους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου

Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μνημονίου που ψήφισαν μαζί...

Eurokinissi

Η ΝΔ εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μνημονίου που ψήφισαν μαζί...
Μια... «βολική» πίεση προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ασκεί η ΝΔ, ώστε να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για υλοποίηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, αναδεικνύοντας ξανά τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα ζητούμενα αναθέρμανσης της εγχώριας οικονομίας του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, με δήλωσή του χτες, είπε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες. Αλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε. Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων».

Πρόσθεσε: «Το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δισ. σε ιδιώτες. Ενα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δισ. προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη». Συνέχισε: «Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα! Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης».

Στο ίδιο μοτίβο στοχοποίησης του πρωθυπουργού, στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποιος μπορεί να εμφανιστεί αποδοτικότερος στο κεφάλαιο, κατέληξε: «Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».

Την ίδια ώρα που σηκώνονται οι τόνοι... για την ταχύτερη υλοποίηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, χαρακτηριστική για τη δυνατότητα οικοδόμησης «συναινέσεων» μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, όπου εκτιμούν ότι κρίνεται η γεωστρατηγική θέση του εγχώριου κεφαλαίου στους ευρύτερους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, είναι η τοποθέτηση της συντονίστριας Αμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό.

«Η ΝΔ», ανέφερε, «παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου και της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έχει πράξει με το παραπάνω το καθήκον της και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσει άμεσα το μέγεθος του κινδύνου και να θέσει πρώτος το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές του». Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι «η ΝΔ θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε να καταστήσει αυτήν τη θέση σαφή σε συμμάχους και εταίρους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org