Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Συνεχίζεται το επιχειρηματικό παζάρι...

Μια σειρά από κινήσεις την «επόμενη μέρα» από τη δημοπράτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το επιχειρηματικό παζάρι για το μοίρασμα της πίτας θα έχει και συνέχεια...

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τέσσερις «προσωρινοί υπερθεματιστές» ζητούν να μην καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρεις για τις τηλεοπτικές άδειες, ώσπου να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι καναλάρχες για τη νομιμότητα της διαδικασίας δημοπράτησης. Πολύ πιο επιτακτικά όμως φέρονται να ζητούν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε δημοπρασία για άδειες θεματικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς αυτά θα λειτουργούν ανταγωνιστικά στη μοιρασιά της διαφημιστικής πίτας.

Παράλληλα, συνεχίζονται «ζυμώσεις» και υπόγειες διαβουλεύσεις μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενα «συμπράξεων» εκείνων που πήραν άδειες δίχως να έχουν κανάλια, με αυτούς που έχουν κανάλια, αλλά δεν απέκτησαν άδειες.

Στο μεταξύ, τόσο από την πλευρά της διοίκησης του STAR όσο και του ALPHA αφήνονται όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στην κατεύθυνση πάντως συνέχισης της λειτουργίας τους, έστω και με διαφορετική μορφή από τη σημερινή.

Χτες, ο γενικός διευθυντής του STAR Κ. Αλκαλάι, μιλώντας στο «Βήμα FM» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης θεματικής άδειας ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο Δ. Κοντομηνάς του ALPHA, μιλώντας χτες στο προσωπικό του σταθμού, αφού επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας πως θέλει να μοιράσει τα κανάλια στους «εκλεκτούς της», υπογράμμισε ότι ο ALPHA δεν πρόκειται να κλείσει καθώς «...έχουμε ήδη επεξεργαστεί τρόπους για να μείνουμε ζωντανοί».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org