Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καντάτα για τη Μακρόνησο

Η χτεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία, με το μουσικό έργο του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάνω σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.

Μία μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε, παρά το γεγονός ότι η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, λόγω της δυνατής βροχής. Οι συντελεστές έπαιξαν τα μοναδικά τραγούδια «Ο Ντικ», «Ο Αλέξης», «Οι Γερόντοι», «Χρέος» και «Φεγγάρι», ενώ ανάμεσά τους απήγγειλαν στίχους από το έργο του Γ. Ρίτσου.

Η συναυλία ξεκίνησε με την απαγγελία των χαρακτηριστικών στίχων του ποιητή: «Απ' την αρχή μαθαίνουμε το αλφάβητο / Απ' την αρχή μαθαίνουμε το φόβο και τον πόνο. / Απ' την αρχή μαθαίνουμε τη ζωή και το θάνατο. / Α. Β. Γ. / Α. Β. Γ. / Α. Β. Γ. / Είναι κοντά η Λευτεριά, σύντροφοι / μια και μάθαμε, σύντροφοι, να πεθαίνουμε / μάθαμε και να ζούμε, σύντροφοι».

Τραγούδησαν οι Σύλβια Καπερνάρου, Νατάσα Μουσάδη, Ερση Φτούλη και Γιώργος Τσαγκαράκης, απήγγειλε ο ηθοποιός Γιώργος Τσαγκαράκης, ενώ έπαιξαν οι μουσικοί Κώστας Εγγλέζος (πιάνο), Κώστας Σταυρόπουλος (μπάσο), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Χάρης Λιβάνιος (μπουζούκι) και Δημήτρης Γιαννούχος (κρουστά).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org