Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Ανακοίνωση για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών εξέδωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η επόμενη μέρα, μετά τη "ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου", δηλαδή το ξαναμοίρασμα της πίτας των ΜΜΕ μεταξύ παλιών και νέων καπιταλιστών - ιδιοκτητών, που επιχειρεί η κυβέρνηση, βρίσκει τους εργαζόμενους σε ακόμα χειρότερη θέση.

Από τη μια, σύμφωνα με ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης, άλλοι 1.000 και πάνω εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, όσοι συνεχίσουν να εργάζονται θα το κάνουν σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, για τις οποίες έχουν φροντίσει τόσο αυτή η κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυτιζόμαστε με τα συμφέροντα των αφεντικών μας. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με αυτούς που στήριξαν τις επιχειρήσεις τους στο δικό μας ιδρώτα, είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούμενοι χοντρά από την "καρδιά" του αστικού συστήματος, τις τράπεζες, ενώ, την ίδια στιγμή, με διάφορα προσχήματα γενίκευσαν την απληρωσιά, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, το τσάκισμα εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συμμερίζεται την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών) στα ιδιωτικά κανάλια. Ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να κυριαρχήσουν η ηττοπάθεια και η απελπισία, αλλά, αντίθετα, η δίκαιη οργή πρέπει να γίνει αφετηρία αγώνων και συμπόρευσης με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Απαιτούμε: Καμία απώλεια θέσης εργασίας από την όποια "ρύθμιση" της κυβέρνησης. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Πλήρη κάλυψη των ανέργων του κλάδου με επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού της τελευταίας υφιστάμενης ΣΣΕ και μέτρα προστασίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος. Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ