Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Οι πυροσβέστες πλήρωσαν από την τσέπη τους τη διαμονή στη Χίο!

Είχαν πάει για τη μεγάλη πυρκαγιά στα τέλη Αυγούστου

Μετά τη μάχη με τις φλόγες, τους έστειλαν να κοιμηθούν σε στρατόπεδο...

www.politischios.gr

Μετά τη μάχη με τις φλόγες, τους έστειλαν να κοιμηθούν σε στρατόπεδο...
Σε ξενοδοχεία της Χίου, με δικά τους έξοδα, αναγκάστηκαν να μείνουν οι πυροσβέστες που κλήθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έκαψε για δεύτερη φορά το νησί, στα τέλη Αυγούστου!

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», «πέραν της πολύωρης εργασίας στο συμβάν και της συνολικής καταπόνησης του προσωπικού, που περιλάμβανε και την άμεση εμπλοκή συναδέλφων στην πυρκαγιά έπειτα από πολύωρο ταξίδι, χωρίς την αναγκαία ανάπαυση, παρατηρήθηκε ξανά το εξής φαινόμενο: Για τα διαστήματα της ανάπαυσης των συναδέλφων κατά την απεμπλοκή τους από την πυρκαγιά, οι υπεύθυνοι επικεφαλής αξιωματικοί τούς ενημέρωναν ότι η υπηρεσία δεν δύναται να τους μεταφέρει σε ξενοδοχειακά ή άλλα κατάλληλα καταλύματα, προκειμένου να έχουν τις αναγκαίες συνθήκες ανάπαυσης σε άνετους και καθαρούς χώρους. Αντ' αυτού, τους πρότειναν να μεταβούν σε στρατόπεδο της περιοχής. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν να διαμείνουν, με δικά τους έξοδα, σε ξενοδοχείο».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΚΠ επισημαίνει πως «κανένα στρατόπεδο δεν καλύπτει και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πυροσβεστών για ξεκούραση, όταν εμπλέκονται σε συμβάντα. Κανένας δημόσιος υπάλληλος όταν εκτελεί υπηρεσία εκτός έδρας, δεν παραπέμπεται να διαμείνει και να ξεκουραστεί σε στρατόπεδο». Ετσι ζητά «να μην επαναληφθεί το γεγονός αυτό. Με ευθύνη της Υπηρεσίας να εξασφαλίζονται για όλους τους πυροσβέστες που εμπλέκονται σε συμβάντα μακριά από την έδρα τους καταλύματα που να καλύπτουν πλήρως τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ξεκούρασης, καθαριότητας, καθώς και η διατροφή τους». Παράλληλα, καλεί τους πυροσβέστες που έμειναν σε ξενοδοχεία «να υποβάλουν αναφορές, προκειμένου να αποζημιωθούν για τα έξοδα διανυκτέρευσης, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Τέλος, υπογραμμίζεται πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε προτάσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων του χώρου μας, που ζητούν να αναλάβουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων τα έξοδα διανυκτέρευσής τους. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες συνθήκες διαβίωσης, για όλες τις μέρες που θα παραμένουν οι πυροσβέστες στα συμβάντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ