Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ και ΟΓΕ καλούν στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, απευθύνουν στους αυτοαπασχολούμενους - μικρούς ΕΒΕ και στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων η Πανελλαδική Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την Υγεία, την Παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων.

Η πολιτική τους δοκιμάστηκε. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με απίστευτη δυσκολία, με κουτσουρεμένα μεροκάματα.

Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάκαμψη των κερδών τους. Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, να μη συμβιβαστούμε με τη νέα επίθεση. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Στη δική της ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΟΓΕ αναφέρει: «Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δε συμβιβάζονται με τα κέρδη των μονοπωλίων και την καταπίεση. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που εξαγγέλλει πάνω στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Μας μιλάνε με υποκρισία για "εναρμόνιση οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων", εννοώντας να εναλλάσσουμε την ημιαπασχόληση και ετεροαπασχόληση με την ανεργία. Θέλουν να αποδεχτούμε ότι ο συνδυασμός της μητρότητας με την εργασία είναι ατομική μας υπόθεση, και όχι κρατική ευθύνη και υποχρέωση για μέτρα κοινωνικής προστασίας, για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, των ΑμεΑ. Παρουσιάζουν ως "κοινωνική δικαιοσύνη" τη ζωή με ψίχουλα, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας κ.ά. για όσες οικογένειες βρίσκονται στην εξαθλίωση».

Εκτός από δεκάδες άλλα σωματεία και φορείς του κινήματος, στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλούν επίσης η ΣΕΑΑΝ και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ.

Οι προσυγκεντρώσεις

Θυμίζουμε ότι οι προσυγκεντρώσεις των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες, Ταχυδρομεία - Ταχυμεταφορές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, του Γαλατσίου, της Λαυρεωτικής και των Μεσογείων, η ΟΓΕ.
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αθήνας, Θριασίου - Μεγαρίδας και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ