Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημοφιλείς παραγωγές από τη Ρωσία

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας - Ρωσίας, θα φιλοξενήσει από 19 έως και 22 Σεπτέμβρη, στην Κεντρική Σκηνή και στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Θεάτρου Rex, το 9οΔιεθνές Φεστιβάλ «Θεατρική σεζόν Αγίας Πετρούπολης».

Το St Petersburg Theatre Season είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός «εξαγωγής παραστάσεων» από την πόλη της Ρωσίας. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 προκειμένου να προωθηθούν οι πολιτιστικές, κοινωνικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ της πόλης και σημαντικών πόλεων του πλανήτη, που αποτελούν και μεγάλα πολιτιστικά κέντρα.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει κάθε χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς παραγωγές της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας - παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, οι οποίες διακρίνονται για το είδος και την υφολογική ποικιλομορφία τους.

Αναλυτικά των πρόγραμμα των παραστάσεων:

20/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18.30: «The city. The marriage. Gogo» από το Θέατρο Lensovet. Σκηνοθεσία: Yury Butusov. Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά με διάλειμμα

21/9, Σκηνή Κοτοπούλη Θέατρο Rex, ώρα έναρξης 18.30: «Brothers» βασισμένο στους Αδελφούς Καραμάζοφ του Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, από το Θέατρο Priyut Komedianta. Σκηνοθεσία: Evgeniya Safonova. Διάρκεια: 3 ώρες και 40 λεπτά με δύο διαλείμματα

22/9, Κεντρική Σκηνή, ώρα έναρξης 18.30: «Μάκβεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το BalticHouse. Σκηνοθεσία: Luk Perceval. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα

19 - 22/9 Διαδραστική έκθεση κουκλών - μαριονετών «Κούκλες για παιδιά και ενήλικες» του Κρατικού Κουκλοθεάτρου Αγίας Πετρούπολης του Ε. Σ Ντεμμενί. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των δημιουργών μαριονετών μια «Χρυσή Αποθήκη» - κούκλες τις οποίες στην Αγ. Πετρούπολη ονομάζουν «μεγάλο θίασο του μικρού θεάτρου». Ωρα: 17.30 - 18.30, στην Κεντρική Σκηνή, πριν από την έναρξη των παραστάσεων.

Για τις παραστάσεις και την έκθεση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό) και 5 ευρώ (Β' εξώστης).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ