Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΣ SUPER LEAGUE
Επαναφορά προέδρου ... καίγονται για έναρξη

Στη θέση του προέδρου της Super League, απ' την οποία είχε παραιτηθεί πριν από 15 μέρες περίπου, επέστρεψε τελικά ο Γιώργος Στράτος μετά το χτεσινό ΔΣ. Στη σχετική ψηφοφορία που διεξήχθη ο Γιώργος Στράτος ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου κατάφερε να συγκεντρώσει την προτίμηση των 12 μελών που συμμετείχαν στο ΔΣ έναντι 2, με τον Λεβαδειακό να μην ψηφίζει τελικά και τον Ηρακλή να απουσιάζει. Υπέρ της επανεκλογής του Γιώργου Στράτου τάχθηκαν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αστέρας, Βέροια, Κέρκυρα, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά τάχθηκαν οι Ολυμπιακός και ΑΕΛ. Σημειώνεται πως η στάση του Ολυμπιακού πριν από λίγες μέρες να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ήταν η αιτία που οδήγησε στην παραίτηση του Γιώργου Στράτου από τη θέση. Αν και τις προηγούμενες μέρες υπήρξε έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα, αυτή του δικηγόρου του Ολυμπιακού Θοδωρή Γιαννίκου, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Κατά τ' άλλα, για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν οι κόντρες αντίπαλων συμφερόντων αφού οι πληροφορίες θέλουν μετά την εκλογική διαδικασία να υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των Πανόπουλου (Ξάνθη), Κούγια (ΑΕΛ), Μαθιουλάκη (Πλατανιάς) με αφορμή την πρόταση του πρώτου να αναλάβει τη διεύθυνση της Λίγκας πολυεθνική εταιρεία.

«Καίγονται» για την έναρξη

Από την άλλη, πέραν του όποιου ενδοεπιχειρηματικού πολέμου στους κόλπους της Λίγκας, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ έδειξαν ότι καίγονται για την έναρξη του πρωταθλήματος, ιδιαίτερα μετά τις προχτεσινές «απειλές» του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για παράταση (πέραν της 5 Σεπτέμβρη) της αναβολής. Σε αυτό συντελεί και η στάση του συνδρομητικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, που πέραν της απειλής για ενεργοποίηση της σχετικής ρήτρας είχε δηλώσει πως θα σταματήσει τη χρηματοδότηση ενόσω δεν αρχίζουν οι αγώνες. Μάλιστα, στο τραπέζι ρίχτηκε και η πρόταση, εάν τελικά δεν προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στην ΕΠΟ (παραίτηση της νυν διοίκησης), προϋπόθεση για την έναρξη αφού αυτό ζητάει ο υφυπουργός, να κινηθούν οι ίδιοι δικαστικά κατά της Ομοσπονδίας. Εκείνο που πάντως πραγματοποίησαν οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου είναι η σύνταξη επιστολής που υπογράφουν οι 15 ομάδες που παρέστησαν στο χτεσινό ΔΣ, με την οποία ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ