Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαδηλώνουμε και στην Αθήνα στις 9 Σεπτέμβρη

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, οργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, ανοίγοντας την αυλαία των κινητοποιήσεων που σχεδιάζονται με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα σχέδια πτώχευσης του λαού, που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι. Να δυναμώσουν την ενότητα και τη συμμαχία τους με τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την ίδια πολιτική. Να απαντήσουν στο νέο γύρο επίθεσης, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάλυψη των απωλειών των τελευταίων ετών και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα, «να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο του ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα.

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία! Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας! Εχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία! Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση. Χτυπούν τα σωματεία που παραμένουν, παρά τα προβλήματα που έχουν, δύναμη των εργατικών - συνδικαλιστικών αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ