Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αγωνιστική προετοιμασία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Σήμερα το βράδυ η μεγάλη συναυλία για ανέργους και εργαζόμενους. Απεργούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης»

Με καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις και άλλες παρεμβάσεις, τα ταξικά σωματεία της Θεσσαλονίκης έχουν μπει στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ταυτόχρονα, δίνουν τη μάχη για την οργάνωση του αγώνα των ανέργων και τη στήριξη των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας.

Σήμερα το πρωί, θα βρεθούν στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης») που, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά από το κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης» παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 7 - 8 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο της πάλης για την προστασία των ανέργων, σήμερα, στις 7 μ.μ., στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ταξικά σωματεία οργανώνουν αγωνιστική συναυλία για ανέργους και εργαζόμενους, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Γιώργου Αετόπουλου, Κώστα Καρμπά, Γιώργου Φαναρά, Κώστα Πρατσινάκη και Νίκου Κατσίκα. Επίσης, τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., οργανώνουν κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ στη Δωδεκανήσου για τα οξυμένα προβλήματα των ανέργων.

Στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα των ανέργων έχουν μπει το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τις Επιτροπές Ανέργων των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών.

Αλλες σημαντικές παρεμβάσεις

Αλλες σημαντικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην πορεία προς το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Σεπτέμβρη, είναι οι εξής:

  • Την Τρίτη 6/9, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
  • Την Τετάρτη 7/9, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στην ΕΥΑΘ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Την Πέμπτη 8/9, στις 12 μ., στο ΕΚΘ, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα.
Συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς

Στο μεταξύ, στο πλευρό των εργαζομένων που οργανωμένα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, παίρνουν θέση και οι μικρομεσαίοι αγρότες, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Καλεί τους αγρότες να απαντήσουν με ένταση του αγώνα στην επίθεση που δέχονται και στοχεύει στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Οπως σημειώνει, «τα μέτρα του 3ου "αριστερού" μνημονίου, δεμένα "χέρι χέρι" με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, μας διώχνουν από τα χωριά και τα χωράφια μας. Χρειάζεται να απαντήσουμε με τη συνέχιση και την ένταση του αγώνα επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας».

Απευθύνει επίσης προσκλητήριο συμπόρευσης «με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμμάχους μας στον κοινό αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Να βρεθούμε με τη συμμαχία που μπορεί ν' ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού της με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων. Να δυναμώσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη συμμαχία από την πλευρά της μικρομεσαίας αγροτιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στην «Καρυπίδης»(2017-03-02 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα αποφασίστηκε στη χτεσινή μαζική σύσκεψη(2017-01-25 00:00:00.0)
Καμία κυβερνητική δέσμευση για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους(2017-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ