Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΛΕΝΤΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Πλημμύρισε από κόσμο η κεντρική πλατεία στα Γιάννενα

Πετυχημένη για τέταρτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση, που πλαισιώνει την πλούσια δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων στην περιοχή

Πλήθος κόσμου και φέτος στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Πλήθος κόσμου και φέτος στην εκδήλωση αλληλεγγύης
Με μεγάλη επιτυχία έγινε, το βράδυ της Τρίτης, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση αλληλεγγύης της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Χιλιάδες εργατόκοσμου πλημμύρισαν την πλατεία, δίνοντας με τη συμμετοχή τους απάντηση και στα εμπόδια που προσπάθησε να βάλει η δημοτική αρχή στη διοργάνωση της εκδήλωσης, αρνούμενη την παραχώρηση της πλατείας. Εργαζόμενοι και άνεργοι διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής του Σταύρου Καψάλη και του Βασίλη Παπαγεωργίου.

Στο χώρο της εκδήλωσης, τα σωματεία συγκέντρωναν είδη ρουχισμού για οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ Σενεγαλέζοι, Αρμένιοι και Αλβανοί μετανάστες, μέλη του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά της πατρίδας τους.

Σε ξεχωριστό περίπτερο, μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν τις εγγραφές για το νέο έτος στα μαθήματα αλληλεγγύης. Πολλοί ήταν οι νέοι εκπαιδευτικοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη διάθεσή τους να παρέχουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που το έχουν ανάγκη, ενώ αυξημένος θα είναι και ο αριθμός των παιδιών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα τη φετινή χρονιά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αγγελος, απόφοιτος της Γ' Λυκείου, που πέρυσι παρακολούθησε τα «μαθήματα αλληλεγγύης» και πέρασε στη σχολή της προτίμησής του, μίλησε για το διαφορετικό «μάθημα» που πήρε από τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία αυτή των ταξικών δυνάμεων. Οπως εξήγησε, ενώ το σχολείο διδάσκει τους μαθητές πώς να είναι «ανταγωνιστικοί», αναζητώντας την επιτυχία καθένας μόνος του, ακόμα και σε βάρος των άλλων, στα «μαθήματα αλληλεγγύης» κατάλαβε ότι «για να κερδίσουμε πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη, δηλαδή κανένας δεν πρέπει να παλεύει μόνος του».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
Στην πλούσια δράση που ανέπτυξε η Γραμματεία Ιωαννίνων αναφέρθηκε ο Σωτήρης Μανούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων. Οσον αφορά το μέτωπο της αλληλεγγύης, αναφέρθηκε στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, που πέρσι παρακολούθησαν 80 παιδιά, στις δωρεάν εκδρομές για μπάνια που έγιναν το καλοκαίρι, στη στήριξη του Αθλητικού Συλλόγου «Μαχητής», στις παιδικές γιορτές που διοργανώθηκαν, στα τρόφιμα και τον ρουχισμό που συγκέντρωσαν τα συνδικάτα για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο νομό.

«Η πιο ουσιώδης πλευρά της αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων, «είναι η ενεργή συμμετοχή, η στήριξη των αγώνων για το μεροκάματο, οι αγώνες για να μη γίνουν απολύσεις, για να σπάσει η τρομοκρατία. Οι αγώνες για να μπορέσουμε να νικήσουμε τους εκμεταλλευτές μας και το σύστημά τους».

Υπενθύμισε ακόμα τις κινητοποιήσεις στις οποίες συνέβαλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ: Τους πολύμηνους αγώνες ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, την απεργιακή μάχη στην «Ανακύκλωση» που έληξε με την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, την αγωνιστική δράση των εργαζομένων που πετάχτηκαν στην ανεργία από την επιχείρηση «Goody's», τη διεκδίκηση των σπουδαστών των ΙΕΚ για κάρτα ανεργίας, τις παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές νερού και ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τους αγώνες τους και τη συμμαχία τους, να παλέψουν για την ανάκτηση των απωλειών που είχαν μέσα στα χρόνια της κρίσης, για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας από κατασχέσεις, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ