Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια καλεί το ΜΑΣ

Την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα

Σε αντεπίθεση, μπροστά στο νέο γύρο λεηλασίας των δικαιωμάτων του λαού, καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενόψει του συλλαλητηρίου που καλεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

«Οι ορέξεις των μονοπωλίων απαιτούν ένα νέο γύρο επίθεσης για να ολοκληρωθεί η "αξιολόγηση"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ το ΜΑΣ υπογραμμίζει την εκρηκτική κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί στις σχολές:

  • Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές που υποβαθμίζουν τις σπουδές μας! Ηδη το ΕΚΠΑ ζήτησε 140 διδάκτορες για να καλύψει κενές ώρες θεωριών και εργαστηρίων.
  • Θα κληθούμε και πάλι να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά για σημειώσεις, συγγράμματα, βοηθήματα, εργαστηριακό εξοπλισμό.
  • Η σίτιση και η στέγαση των εστιακών φοιτητών είναι κυριολεκτικά "στον αέρα", με το ΙΝΕΒΙΔΙΜ να προειδοποιεί για λουκέτο αν δε δοθούν τα εκατομμύρια χρωστούμενα από το υπουργείο Παιδείας!
  • Οι πρωτοετείς φοιτητές θα πληρώσουν ένα σκασμό για ενοίκια, καθώς οι εστίες δεν καλύπτουν ούτε το 9% των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους!
  • Η καθαριότητα για πολλούς φοιτητές θα είναι ανύπαρκτη! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΕΚΠΑ, στο οποίο, σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, θα προσληφθούν πολύ λιγότερες καθαρίστριες, σχεδόν οι μισές από αυτές που χρειάζονται, και μάλιστα για 3 μήνες μόνο!!!

Παράλληλα, το μενού της αντιλαϊκής επίθεσης στην Παιδεία δεν έχει τελειωμό!!!

Τέλη Σεπτέμβρη, ετοιμάζεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον "εθνικό διάλογο" περιλαμβάνει: Νέο σχέδιο "Αθηνά Νο 2" με συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στις σχολές μας και ξεπούλημα των υποδομών των σχολών μας σε ιδιώτες. Δε θα το επιτρέψουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ