Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ»
Πρόγραμμα δράσης και αίτημα για Γενική Συνέλευση

Σε κινητοποιήσεις με αιτήματα που αφορούν στην προστασία των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» προχωρούν οι Επιτροπές Αγώνα, που έχουν συγκροτηθεί σε μια σειρά καταστήματα της εταιρείας στην Αττική. Οι Επιτροπές έχουν καταρτίσει πρόγραμμα δράσης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, όπως για το γεγονός ότι η μισθοδοσία καταβάλλεται με το σταγονόμετρο και με μεγάλες καθυστερήσεις.

Σήμερα, Τετάρτη, θα συγκεντρωθούν, στις 10 π.μ., στη ΔΕΗ (Αριστείδου 5-7) και στις 12 μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Αμαλιάδος 17 Αμπελόκηποι), διεκδικώντας να μη γίνει καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στα σπίτια των εργαζομένων που έχουν χρέη. Την Παρασκευή, καλούν στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) και στις 12 μ. στο υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2, Χολαργός) με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα ζητούν να συγκληθεί Γενική Συνέλευση για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» στην Αττική, την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη. Τη στιγμή που «φουντώνει» η φημολογία για τα σενάρια «διάσωσης» της επιχείρησης, τονίζουν ότι «δεν χωράει εφησυχασμός, ούτε αναμονή, αλλά πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να σχεδιάσουμε την απάντησή μας με άξονα τα δικά μας συμφέροντα». Το αίτημά τους το έχουν ήδη θέσει στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου.

Οπως εξηγούν, κανένας «σωτήρας» δεν θα διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων και κανένα σχέδιο «εξυγίανσης» δε θα πραγματοποιηθεί χωρίς απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων. Για το λόγο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ