Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
«Επίθεση» στην κυβέρνηση για τα εύσημα του κεφαλαίου

Αφορμή για μία ακόμα κάλπικη αντιπαράθεση με τα άλλα αστικά κόμματα έδωσε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη «Real News». ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, τα όσα προσάπτουν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, παρά την όποια φιλολαϊκή ρητορεία, αυτό που αναδεικνύουν είναι πως ο «καυγάς» γίνεται για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ, σταθερά προσανατολισμένη στην προσπάθειά της να αναδειχτεί σε πιο ικανή και αξιόπιστη διαχειριστική δύναμη, κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και ότι με την υπερφορολόγηση που επιβάλλει δυσκολεύει το στόχο της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Ελληνες». Η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται και στα θέματα που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των ΜΜΕ», προσπαθώντας έτσι να εκφράσει ανταγωνισμούς τμημάτων της αστικής τάξης.

Το ΠΑΣΟΚ, επίσης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει την εξαπάτηση των Ελλήνων» και πως «εξοργίζει τους Ελληνες μιλώντας για ανάπτυξη», αφού πρόκειται για «μια κυβέρνηση που είναι εχθρός των επενδύσεων»... «Οσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο και το λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο ίδιο μοτίβο, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σχολίασε σε γραπτή του δήλωση για τη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα: «Από τις ανορθόγραφες μουτζούρες περάσαμε στην αφηρημένη καλλιγραφία. Λέξη για την υπερφορολόγηση και τη φυγή των επιχειρήσεων», για να καταλήξει, αφού «έκλαψε» και λίγο για την ανεργία, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι με διαφορά ο καλύτερος μαθητής του παλιού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα. Και τότε με τα συνθήματα και τώρα με τους βαρυσήμαντους βερμπαλισμούς. Αν οι προχειρότητες και οι μεγαλοστομίες έσωζαν την Ελλάδα, θα είχαμε σωθεί εδώ και δεκαετίες».

  • Στο μεταξύ, στο φόντο των διεργασιών στο αστικό σκηνικό, χτες παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων, Γ. Καλλιάνος. Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη, αναφέρει ότι αποχωρεί γιατί δεν μπορεί να είναι «έμμεσος υποστηριχτής ενός πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις των κομμάτων στην Ελλάδα(2017-01-03 00:00:00.0)
Σε κοινή γραμμή(2016-04-15 00:00:00.0)
«Ναι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ(2015-12-09 00:00:00.0)
Περιμένει να δει... «τι μνημόνιο θα εφαρμόσουν»!(2015-10-06 00:00:00.0)
«Αλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή»(2015-07-03 00:00:00.0)
Να προχωρήσει γρήγορα σε συμφωνία η κυβέρνηση(2015-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ