Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μπήκε σε εφαρμογή η διμερής και οριστική κατάπαυση του πυρός στην Κολομβία, μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που διαρκεί εδώ και 52 χρόνια, ως απάντηση στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Η κυβέρνηση της χώρας και η αντάρτικη οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) προχωράνε τη λεγόμενη συμφωνία «εθνικής συμφιλίωσης» που περιλαμβάνει 6 σημεία και τη μετατροπή της αντάρτικης οργάνωσης σε πολιτικό κόμμα. Ο Πρόεδρος της χώρας, Χ. Μ. Σάντος, ανακοίνωσε την κατάπαυση πυρός από την πλευρά του στρατού (μονομερή εκεχειρία εφαρμόζουν οι αντάρτες εδώ και ένα χρόνο) ενώ στις 13-19 Σεπτέμβρη θα γίνει η Πανεθνική Συνδιάσκεψη των FARC, στη συνέχεια η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας στην Κολομβία και στις 2 Οκτώβρη το δημοψήφισμα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, πυρκαγιά σημειώθηκε στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας των Βρυξελλών με υλικές ζημιές και χωρίς την πρόκληση θυμάτων, αφού οι εγκαταστάσεις ήταν άδειες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένα όχημα παραβίασε την περίφραξη και στη συνέχεια άγνωστοι έβαλαν φωτιά κοντά στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, ενώ ανέφερε ότι ως ύποπτοι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 5 άτομα, χωρίς να δίνονται διευκρινήσεις, ονόματα ή κίνητρα των δραστών. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά πιθανότερη φαίνεται η περίπτωση κάποιοι να ήθελαν να καταστρέψουν στοιχεία από εκκρεμούσες εγκληματικές υποθέσεις.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Συναγερμός σήμανε χτες το πρωί αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, αρχικά για το «ενδεχόμενο πυροβολισμών», που όμως τελικά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ήταν πολύ ισχυροί θόρυβοι χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία τους. «Ενα ύποπτο άτομο που φορούσε στολή Ζορό τέθηκε υπό κράτηση» και συνελήφθη, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας μετά από κάποιες ώρες έθεσαν τον αερολιμένα σε λειτουργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ