Τρίτη 30 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι προβολές στην «Αιολία»

Σήμερα, προβάλλεται «Ο κλέφτης ποδηλάτων»
Σήμερα, προβάλλεται «Ο κλέφτης ποδηλάτων»
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στον δημοτικό, θερινό κινηματογράφο «Αιολία», στην Καισαριανή, σε έναν ξεχωριστό χώρο μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου, και αυτό το καλοκαίρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη από Δευτέρα έως Πέμπτη. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Εχοντας ως δεδομένο ότι η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και δικαίωμα, ο Δήμος Καισαριανής κατάρτισε ένα πρόγραμμα προβολών, που περιλαμβάνει ποιοτικές ταινίες, σύγχρονες και κλασικές, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τον προβληματισμό.

Το πρόγραμμα προβολών γι' αυτήν τη βδομάδα:

-- Σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, 21.30: «Κλέφτης ποδηλάτων», του Βιτόριο Ντε Σίκα.

Ενα κλασικό αριστούργημα... Το σενάριο είναι γραμμένο από τον θεωρητικό του ιταλικού νεορεαλισμού Τσέζαρε Τζαβατίνι και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λουίτζι Μπαρτολίνι. Τοποθετείται στη μεταπολεμική Ρώμη και την τραγική πραγματικότητα που άφησε ο πόλεμος. Αφηγούνται ερασιτέχνες ηθοποιοί. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του άνεργου οικογενειάρχη Αντόνιο Ρίτσι, που κάποιος του κλέβει το ποδήλατο που με τόσο κόπο απέκτησε για να δουλέψει ως αφισοκολλητής. Διασχίζοντας τη μεταπολεμική Ρώμη με το γιο του, ψάχνοντας τον κλέφτη, ο Αντόνιο συναντά αλληλεγγύη, αδιαφορία, εχθρότητα...

Με τους: Εντσο Σαγιόλα, Λαμπέρτο Ματζιοράνι, Λιανέλα Κάρελ.

-- Τετάρτη 31 Αυγούστου και Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη, 21.30: «Πώς να ξεφορτωθείτε τους άλλους», του Αντερς Ρόνοου Κλάρλουντ.

Στο πολύ κοντινό μέλλον, η συντηρητική κυβέρνηση της Δανίας ψηφίζει έναν νόμο, ο οποίος της λύνει τα χέρια για να απαλλαγεί από τα... «αντιπαραγωγικά» στοιχεία της κοινωνίας. Η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί υπάκουα...

Με τους: Σόρεν Πίλμαρκ, Πουρ Γκλάργαρντ, Λένε Πούλσεν, Μαξ Χάνσεν.

-- Παρασκευή 2, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, 22.00: «Ταξίδι στην Αλαμπάμα», του Κεν Κουάπις.

Ο συγγραφέας Μπιλ Μπράισον βγαίνει στη σύνταξη κι αποφασίζει να διασχίσει το μονοπάτι μήκους 2.200 μιλίων, στα Απαλάχια Ορη, από τα πιο όμορφα και άγρια μέρη της Αμερικής. Δεν θα καταφέρει όμως να βρει την ηρεμία, που τόσο αποζητά, μιας και θα έρθει μαζί του ο φίλος του Κατζ. Ο Κατζ πέρασε όλη του τη ζωή ξεγελώντας το νόμο και χρησιμοποιεί αυτό το ταξίδι για να αποφύγει να πληρώσει τα χρέη του. Οι δυο τους έχουν μια εντελώς διαφορετική οπτική για την έννοια της περιπέτειας.

Με τους: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Νικ Νόλτε, Εμα Τόμσον.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ