Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
«Βαρύ» το βούλευμα για τον 77χρονο

Βαριές είναι οι κατηγορίες εναντίον του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, που περιλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή» και βάσει αυτού προφυλακίστηκε ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα. Οπως επισημαίνεται στο βούλευμα, ο Θ. Λυκουρέζος όχι μόνο δε βοήθησε τους ναυαγούς, αλλά ούτε ενημέρωσε το Λιμενικό για το περιστατικό. «Οι ισχυρισμοί του ότι ο ίδιος έκανε σήματα σε παραπλέοντα σκάφη, φώναζε, πατούσε το κλάξον και κουνούσε ένα κοντάρι στο χέρι του κάνοντας σινιάλο ουδόλως επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις», υπογραμμίζεται σε σημείο του βουλεύματος, που συνεχίζει: «Θα ανέμενε κανείς να ειδοποιήσει πρώτα το Λιμενικό και να μεταβεί ο ίδιος στο πλησιέστερο λιμάνι της Πέρδικας, αφού ήδη είχε υπάρξει μέριμνα για τη ρυμούλκηση του σκάφους, μαζί με τους λοιπούς τρεις συνεπιβαίνοντες και όχι να καταλήξει ύστερα από τηλεφωνικές συνεννοήσεις με φίλους του σε άλλο μέρος όπου αναμένει να τον παραλάβει αυτοκίνητο».

Παράλληλα, τονίζεται πως όλα τα παραπάνω ήταν «προπαρασκευαστικές κινήσεις διαφυγής», που όμως «δεν τελεσφόρησαν» και γι' αυτό ο 77χρονος προσήλθε αυτοβούλως στις λιμενικές αρχές σχεδόν δυόμισι ώρες μετά το δυστύχημα, «ενόψει του ότι ο κλοιός γύρω του πράγματι είχε στενεύσει, οι Αρχές τον αναζητούσαν και ήταν άλλωστε γνωστό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία».

Μάλιστα, το Συμβούλιο έκρινε ότι τα προβλήματα υγείας του Θ. Λυκουρέζου δεν είναι αρκετά για τη μη προφυλάκισή του, αφού δεν τον εμπόδισαν να αναλάβει το χειρισμό του ταχύπλοου σκάφους. Τέλος, σημειώνεται πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται κατάθεση του πλοιάρχου του «Ντουέντε ΙΙ» στο Λιμενικό ούτε της 65χρονης, που - σύμφωνα με τις καταθέσεις - ήταν στο ταχύπλοο. Επίσης, επειδή έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση από το Λιμενικό, η κατάθεσή της δε θα γίνει στο Σώμα αλλά σε άλλες Αρχές.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org