Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φεστιβαλικά ραντεβού αυτές τις μέρες

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες περιοχές.

Αυτές τις μέρες θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Σήμερα, Σάββατο

-- Στο Αίγιο, στον πολυχώρο «Πολύκεντρο», στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη, ενώ νωρίτερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης: Επίδειξη χορευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, μουσικό αφιέρωμα με ανέκδοτα τραγούδια του ΔΣΕ, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στον ΔΣΕ, συναυλία με νεανικά συγκροτήματα, λαϊκό γλέντι. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση με αρχειακό υλικό από την τοπική Ιστορία του ΔΣΕ, βιβλιοπωλείο, χώρος για γκράφιτι και πινγκ - πονγκ, παιδότοπος.

-- Στη Χίο, στο Κόκκινο Φαναράκι, στις 8 μ.μ. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στους αλύγιστους Χιώτες ναυτεργάτες - αντάρτες, μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στον ΔΣΕ, ομιλία από τον Νίκο Ρεμπάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

  • Την Τρίτη 30 Αυγούστου

-- Στην παραλία του Βόλου (Παπαστράτος), στις 9 μ.μ., θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «NON OMNIS MORIAR» για το μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Θα μιλήσει ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

  • Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη

-- Στην Εδεσσα, εκδήλωση θα γίνει στο «Φρύδι» στο Βαρόσι. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ροκ συναυλία με τον Νίκο Τοπαλίδη και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Σαπουνά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org