Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»
Κλιμακώνουν τον αγώνα με νέα 24ωρη απεργία

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Καρόλου Ντηλ, στη Θεσσαλονίκη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδη»), που εδώ και μήνες παλεύουν για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι (πανελλαδικά) είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2016. Εδώ και μήνες, με απεργίες, κινητοποιήσεις και επίσχεση εργασίας, παλεύουν κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας, που, με παρελκυστικές τακτικές και παρουσιάζοντας κάθε τόσο χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής χωρίς αντίκρισμα, επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της και να τους πετάξει στο δρόμο απλήρωτους.

Αυτή την περίοδο, η εργοδοσία, προκειμένου να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων και να τους αποθαρρύνει να μπουν στην επίσχεση εργασίας, άρχισε να πληρώνει κάποια χρήματα «έναντι» για τα χρωστούμενα του Φλεβάρη, σε όσους εξακολουθούν να εργάζονται. Κόντρα σε αυτήν τη διασπαστική κίνηση, ολοένα και πιο μαζικά οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην επίσχεση εργασίας.

Με απόφαση του Πανελλαδικού Σωματείου, βρίσκεται σε εξέλιξη καταγραφή των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της πολύμηνης απληρωσιάς και το επόμενο διάστημα θα γίνουν προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και τράπεζες, μέσα από τις οποίες θα απαιτήσουν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των οικογενειών τους, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις καθημερινές υποχρεώσεις. Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει αγωνιστικά να εμποδίσουν διακοπές ρεύματος, νερού, αλλά και τυχόν κατασχέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς απεργία στην «Καρυπίδης»(9/8/2016)
Σε επίσχεση για τα δεδουλευμένα από χτες(16/9/2011)
Κάλεσε την αστυνομία και απείλησε με μηνύσεις(19/2/2011)
Αποθρασυμένη η εργοδοσία(27/7/2010)
ΑΤΙΤΛΟ(20/5/2010)
Απαιτούν τα δεδουλευμένα τους(22/3/2008)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org