Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στο επίκεντρο η αλληλογραφία και η υγεία της Κλίντον...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η διακίνηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον από ιδιωτικό σέρβερ (διακομιστή) την περίοδο που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και οι χρηματοδότες του ιδρύματος Κλίντον παρέμειναν χτες στο επίκεντρο της προεκλογικής κόντρας με τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος απαίτησε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης να ορίσει «άμεσα» ειδικό εισαγγελέα για να διερευνήσει αν οι δωρητές - χορηγοί του ιδρύματος Κλίντον έχουν λάβει «ειδική, προνομιακή μεταχείριση» την περίοδο της θητείας της Κλίντον. Επανέλαβε ακολούθως τις κατηγορίες έναντι του υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI, με αφορμή την απόφασή τους να μην ασκήσουν ποινική δίωξη κατά της Κλίντον σχετικά με τη διακίνηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της από ιδιωτικό διακομιστή.

Νωρίτερα, ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξετάσει περίπου 15.000 έγγραφα, που τα περισσότερα φέρεται να είναι μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από ή προς την Χ. Κλίντον, και να γνωμοδοτήσει για την πιθανή δημοσιοποίησή τους.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Judicial Watch» δημοσιοποίησε πάντως μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Κλίντον την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, όπου διαφαίνεται πως ορισμένοι δωρητές στο «φιλανθρωπικό» ίδρυμα της οικογένειας Κλίντον ζητούσαν πρόσβαση στην υποψήφια κατά την επίμαχη περίοδο...

Η απάντηση της Κλίντον

Μπροστά σε όλα αυτά, η Κλίντον εμφανίστηκε σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του ABC, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τις κατηγορίες του Τραμπ όχι μόνο σε σχέση με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία αλλά και σε σχέση με την υγεία της. Διέψευσε τις φήμες που έχει κυκλοφορήσει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ περί αδυναμίας και αρρώστιας, διαβεβαιώνοντας πως... είναι «ζωντανή» και ο αντίπαλός της «γερός σαν άλογο».

Παράλληλα, δημοσιοποίησε το προεκλογικό πρόγραμμα υποστήριξης των μικρών επιχειρήσεων, υποσχόμενη φοροαπαλλαγές που έχουν έως σήμερα μόνο ιδιώτες.

  • Το FBI ανακοίνωσε χτες βράδυ πως ξεκίνησε δίωξη σε βάρος 20χρονου από τη Βιρτζίνια, αφότου μαχαίρωσε, τραυματίζοντας σοβαρά, έναν άνδρα και μία γυναίκα το περασμένο Σάββατο, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ