Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην αστική διαχείριση

Αναβαθμισμένο ρόλο στην αστική διαχείριση διεκδικεί για το κόμμα της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τη συμμετοχή σε ευρύτερες κυβερνήσεις συνεργασίας. Σε συνέντευξή της στη «Real News», η Φώφη Γεννηματά ισχυρίζεται μεν ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τσόντα είτε του ενός (ΣΥΡΙΖΑ) είτε του άλλου (ΝΔ) δεν γινόμαστε», αλλά λίγο πιο κάτω προσθέτει με νόημα ότι «οριακές κοινοβουλευτικά, ανίσχυρες και ετεροβαρείς πολιτικά και εκλογικά κυβερνήσεις δεν δίνουν βιώσιμη λύση στη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Αυτή είναι η θέση μας και πριν και μετά τις εκλογές» και πως «πρέπει να σοβαρευτούμε και να συνεννοηθούμε για να δώσουμε λύσεις».

Για τις διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς και τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός νέου, ενιαίου φορέα με Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, σημειώνει πως «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει τώρα» και πως «το τέλος του φθινοπώρου είναι το απώτατο χρονικό περιθώριο για την εκλογή του επικεφαλής του νέου σχήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και παζάρια δεξιά και αριστερά».

Τα χρονοδιαγράμματα που θέτει, βέβαια, δεν είναι καθόλου άσχετα με τα ανταγωνιστικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχτεί αυτός σε μόνο και αδιαμφισβήτητο εκπρόσωπο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ενόψει και του συνεδρίου του στις αρχές Οκτώβρη. Αλλωστε, κληθείσα να σχολιάζει φήμες που φέρουν τον Αλ. Τσίπρα να θέλει να προλάβει μέσω της κάλπης την ενοποίηση των σχημάτων της κεντροαριστεράς, απαντά πως «αυτό ακούγεται στις σημερινές συνθήκες, που συνόψισα παραπάνω, τραγικό για έναν πρωθυπουργό. Ανησυχώ μήπως αυτοί οι κάποιοι που το ισχυρίζονται, τον ξέρουν καλά τον κ. Τσίπρα...».

Κι ενώ η σχέση του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία βαθαίνει συνεχώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να αναλαμβάνει ειδικό ρόλο στην επιχείρηση αναβάπτισής της, η Φ. Γεννηματά περιορίζεται στον ισχυρισμό ότι ο Αλ. Τσίπρας «όχι μόνο δεν είναι, αλλά ούτε ευκαιριακά μπορεί να παραστήσει τον "Ευρωπαίο Σοσιαλδημοκράτη". Για αυτό και για όσο και μόνο θα είναι ακόμα πρωθυπουργός, μπορεί να είναι περιστασιακά παρατηρητής ή συνδαιτυμόνας, αλλά πάντα ως μουσαφίρης. Δεν θα γίνει όμως ποτέ "της οικογένειας"»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ