Τρίτη 23 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπαραθέσεις ενδεικτικές των διεργασιών

Χαρακτηριστικές οι κατηγορίες που ανταλλάσσονται για τις «σκοπιμότητες» και τη «στρατηγική συμμαχιών» της κάθε πλευράς

Για «εγκληματική αφωνία» της νυν ηγεσίας της ΝΔ στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο ο Γ. Μιχελάκης

Eurokinissi

Για «εγκληματική αφωνία» της νυν ηγεσίας της ΝΔ στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο ο Γ. Μιχελάκης
Τις αναδεύσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, στο πλαίσιο των γενικότερων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα, επιβεβαιώνει η αντιπαράθεση που ξέσπασε χτες ανάμεσα στον πρώην υπουργό Γ. Μιχελάκη και στο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη.

Ο Γ. Μιχελάκης, με άρθρο του στη χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών», εμμέσως πλην σαφώς, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή ηγεσία του κόμματος αντιμετωπίζει τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, για λανθασμένο υπολογισμό του ελλείμματος.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ επανήλθε και στη συνέχεια στο θέμα, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία υποστήριξε ότι σειρά δημοσιευμάτων «συστημικών» ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες αποδίδουν στην περίοδο Καραμανλή τα δεινά των μνημονίων και πως «είναι εγκληματικό το ότι η ΝΔ δεν έχει πάρει θέση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της εκ νέου παραπομπής σε κρίση του κ. Γεωργίου, παλιού προέδρου της, για το θέμα των φουσκωμένων στοιχείων του ελλείμματος του 2009 (...) Το ότι ξαναπαραπέμπεται προς κρίση στο Συμβούλιο Εφετών, για να δούμε εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη (...) είναι μία πολιτική δικαίωση μίας παράταξης που διαχειρίστηκε τα κοινά της χώρας - και με τα λάθη της (...) ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε όχι επειδή απλώς είχαν διαλύσει την οικονομία, αλλά επειδή κάποιοι φρόντισαν, φουσκώνοντας το έλλειμμα, να μας οδηγήσουν εκεί που μας οδήγησαν, ξέροντας τι θα γίνει. Αυτό είναι προς κρίση δικαστική».

Επιτέθηκε ευθέως στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας: «Δεν είναι εάν θα δικαιωθεί ο Καραμανλής, αυτόν θα τον κρίνει η Ιστορία, όπως τους πάντες. Το θέμα είναι πολιτικό (...) Δεν είναι δυνατόν να μην δείχνεις έναν σεβασμό στην ιστορία της παράταξης (...) δεν μπορείς να τους "διαγράφεις" όλους (...) εκτός εάν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις την φυσιογνωμία του κόμματος (...) τότε διαγράφεις και την Ιστορία και ό,τι έχει γίνει από πριν και ξεκινάς κάτι καινούργιο. Αλλά βγες, πες το καθαρά, να ξέρει ο κόσμος και η παράταξη, να κάνεις εκλογές. Μπορεί να σε στηρίξει η παράταξη, μπορεί να μην σε στηρίξει».

Πρόσθεσε ότι η ηγεσία σιωπά επειδή επιδιώκει συμμαχία με όσους φούσκωσαν το έλλειμμα. «Η αφωνία της ΝΔ στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ (...) εντάσσεται σε μία συγκεκριμένη κομματική και στρατηγική τακτική δημιουργίας κάποιων συμμαχιών με άλλους πολιτικούς χώρους, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με αυτούς που έχουν τις ευθύνες για το φούσκωμα του ελλείμματος» ανέφερε.

Ο Λ. Αυγενάκης απάντησε μέσω του «ΣΚΑΪ», λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια από ασήμαντα πρόσωπα, μικρού μεγέθους πρόσωπα, να δημιουργήσουν προβλήματα στη ΝΔ.

«Βλέποντας τον αινιγματικό τίτλο του άρθρου (σ.σ. «Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Νέα Δημοκρατία») θυμήθηκα την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: "Ποιος το είπε αυτό;" "Εγώ!", ..."Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!"», ανέφερε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, πηγές της ΝΔ μιλούσαν για «πρόθυμους αχθοφόρους σκοπιμοτήτων», οι οποίοι συμπλέουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας στη νεκρανάσταση του Καραμανλισμού, προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ