Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κόντρες συμφερόντων στη σκιά της αναβολής

Η επίσημη αναβολή, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, της προγραμματισμένης για σήμερα και αύριο πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League, όπως όλα δείχνουν, άνοιξε ιδιαίτερα πρόωρα φέτος τον «ασκό του Αιόλου» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Θυμίζουμε πως η απόφαση του υφυπουργού, αν και για το τυπικό της υπόθεσης (βάσει και των όσων ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος) επικαλούνταν λόγους ασφαλείας, εντούτοις ήρθε ως αποτέλεσμα της νέας κόντρας υφυπουργείου - ΕΠΟ. Αιτία γι' αυτό ήταν η ενέργεια από πλευράς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αντικαταστήσει ορισμένους δικαστές - μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Κάτι που από πλευράς υφυπουργείου θεωρήθηκε αυθαίρετη ενέργεια, που ερχόταν σε αντίθεση με τα όσα είχαν συμφωνηθεί.

Αλλωστε, όλα είχαν και το δικό τους αντίκτυπο στους κόλπους της Super League, που συν τοις άλλοις έρχονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια με την απειλή του συνδρομητικού καναλιού, που έχει τα δικαιώματα των αγώνων, να ενεργοποιήσει σχετικές οικονομικές ρήτρες μετά τη μη διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής. Εξάλλου, οι οξυμένες κόντρες συμφερόντων που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του συνεταιρισμού των ΠΑΕ βρήκαν ακόμα μια ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια με αφορμή τα νέα δεδομένα. Απ' τη μια Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, Χρήστος Δάρας, που εκπροσωπεί τον Πανιώνιο, έχουν ταχθεί κατά της αναβολής, ενώ απ' την άλλη οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θεωρούν δικαιολογημένους τους λόγους για τους οποίους ο Σταύρος Κοντονής προχώρησε σε αυτή την απόφαση. Μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και η παραίτηση του προέδρου της Λίγκας, Γιώργου Στράτου, πριν δυο μέρες, μετά την άρση της εμπιστοσύνης προς τον ίδιο απ' τον Ολυμπιακό. Μετά απ' όλα αυτά ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση έκτακτου ΔΣ την ερχόμενη Τρίτη.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε σε μερίδα ιδιοκτητών ΠΑΕ που επιμένουν στην έναρξη της Super League, χαρακτηρίζοντας «κάλπικο το πρωτάθλημα και απόλυτη φαρσοκωμωδία με ευθύνη της ΕΠΟ»! Στην αντίπερα όχθη, κύκλοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σχολιάζοντας σε ειρωνικό ύφος τις δηλώσεις Κοντονή, τόνισαν πως είναι «έτοιμος να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ