Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (Α)
Εφεση και καταγγελίες από Αρτίκοφ

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της αφαίρεσης του χάλκινου μεταλλίου απ' τον αρσιβαρίστα του Κιργιστάν, Ιζάτ Αρτίκοφ, στην κατηγορία των 69κ. λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, όπως αποδείχτηκε σε δείγμα για έλεγχο που έδωσε μετά την επιτυχία του.

Ο Αρτίκοφ, που έχασε το μετάλλιο επειδή, όπως αποδείχθηκε μετά το σχετικό έλεγχο, είχε κάνει χρήση στρυχνίνης, δηλώνει αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να δικαιωθεί. Ωστόσο, μετά τις δηλώσεις του ίδιου ότι θα κάνει έφεση και ότι είναι καθαρός, αίσθηση προκάλεσαν οι κατηγορίες προς συναθλητή του ότι αυτός ίσως να ευθύνεται για το περιστατικό.

Ο ίδιος τόνισε πως γνωρίζει τον υπαίτιο για τα αποτελέσματα που βρέθηκαν στο δείγμα του: «Υποψιάζομαι ότι ο Γάλλος συναθλητής μου, Κινγκ Ματάμ, έριξε στο ποτό ή στο φαγητό μου την ουσία. Ολα άρχισαν από τις δηλώσεις του, με τις οποίες αμφισβητούσε τη νίκη μου».

Σημειώνεται πως ο Ματάν, μετά το τέλος του αγώνα, που κατετάγη 8ος, έθεσε εν αμφιβόλω τους συναθλητές του, δηλώνοντας: «Θα περιμένω τα αποτελέσματα του ελέγχου ντόπινγκ. Εάν η ΔΟΕ και η Διεθνής Ομοσπονδία πράξουν ορθώς, πιστεύω ότι θα μπορέσω να κερδίσω τέσσερις θέσεις στην κατάταξη, αφού οι πρώτοι πέντε δεν είναι καθαροί».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org