Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση στη Δίβρη Ηλείας για την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής της ΚΝΕ, από κοινού με τις Οργανώσεις της Αχαΐας και της Ηλείας, οργανώνουν την Κυριακή 28 Αυγούστου εκδήλωση στη Δίβρη της Ηλείας, για να τιμήσουν τη συγκρότηση της 3ης Μεραρχίας (Πελοποννήσου) και το σύνολο της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 10.30 π.μ. Θα μιλήσει ο Βίκτωρ Θωμόπουλος, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, αφιερωμένης στη Μεραρχία και τον διοικητή της, Στέφανο Γκιουζέλη (υποστράτηγο, αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ). Ειδική αναφορά θα γίνει στον Κώστα Κανελλόπουλο (αντισυνταγματάρχη, επιτελάρχη και διοικητή της Σχολής Αξιωματικών) που έπεσε ηρωικά στην ευρύτερη περιοχή. Θα ακολουθήσει πορεία μέσα στο χωριό.

Απ' την παραμονή της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού για το ΔΣΕ και τη δράση της 3ης Μεραρχίας. Για τη Δίβρη, θα αναχωρήσουν λεωφορεία και ΙΧ τη μέρα της εκδήλωσης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Πάτρα, 7.45 π.μ., μπροστά από το ναό του Αγ. Ανδρέα. Αίγιο, 7.30 π.μ., από τέρμα Μητροπόλεως. Κάτω Αχαγιά, 8.30 π.μ. από πλατεία Παπαγιαννοπούλου (πρώην ΚΤΕΛ). Λεχαινά, 7.30 π.μ. από την κεντρική πλατεία. Ανδραβίδα, 7.45 π.μ. από το καφενείο του Τσάκωνα. Γαστούνη, 8 π.μ. από τα ΚΤΕΛ. Αμαλιάδα, 8.15 π.μ. από τον Αγιο Τρύφωνα. Πύργος, 8.30 π.μ. από την πλατεία ΟΤΕ. Ζαχάρω, 8.15 π.μ. από τα φανάρια. Κρέστενα, 8.30 π.μ. από τη διασταύρωση του Τριχάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ