Σάββατο 4 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Δώρο» οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΥΜΟΙ στο μεγάλο κεφάλαιο

Ακόμη και τα δάση και τους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας παραχωρεί η κυβέρνηση στους ιδιώτες - δηλαδή, στο μεγάλο κεφάλαιο - προκειμένου να κατασκευάσουν «Αιολικά Πάρκα» και άλλες μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με νομοσχέδιο - «σκούπα» που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή. Οι ιδιώτες αυτοί μάλιστα θα παρουσιάζονται ως κάτοχοι... τίτλων κυριότητας των δημόσιων δασικών εκτάσεων, προκειμένου - όπως αναφέρεται στην Εισηγητική Εκθεση - να διευκολύνονται στη σύναψη δανείων και στην έκδοση οικοδομικών αδειών!

Οι ίδιες δυνατότητες παρέμβασης στα δάση προβλέπονται - πέραν των ιδιοκτητών των Αιολικών Πάρκων - και σε όσους πρόκειται να κατασκευάσουν τα έργα υποδομής και τα δίκτυα διασύνδεσης. Επίσης όλες αυτές οι ιδιωτικές επενδύσεις χαρακτηρίζονται «κοινής ωφέλειας», ώστε να μπορούν οι ιδιώτες να προβαίνουν σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις με τις διαδικασίες και τα προνόμια του... δημοσίου!

Ολες αυτές οι προκλητικές και αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις, που εφαρμόζονται για πρώτη φορά μετά την καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, έρχονται να προστεθούν στο νόμο 2244 του 1994 με τον οποίο - στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας - παρέχονται σκανδαλώδη κίνητρα στους ιδιώτες, όπως δωρεάν χρηματοδότηση κατά 40% της κατασκευής των εγκαταστάσεών τους, υποχρεωτική αγορά του ρεύματος από τη ΔΕΗ κ.ά.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ