Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιοποιήθηκαν χτες το απόγευμα οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων των 81.000 θέσεων δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2016. Οι ενστάσεις των γονέων μπορούν να κατατεθούν από σήμερα έως και τις 22 Αυγούστου (2 το μεσημέρι), είτε μέσω fax στα κατά τόπους γραφεία της ΕΕΤΑΑ, είτε μέσω e-mail με σκαναρισμένα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελικοί πίνακες με τα αποτελέσματα των ωφελούμενων, ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, θα δημοσιευτούν στις 24 Αυγούστου στο eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχει προωθήσει η κυβέρνηση:

-- Από εδώ και στο εξής, η χρηματοδότηση που προβλέπεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία παιδιών, δεν θα δίνεται στους δημοτικούς και παιδικούς σταθμούς αλλά απευθείας στον κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Θυμίζουμε ότι οι οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα δεν πληρώνουν τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς. Ετσι, κάθε γονιός θα αναζητά πλέον μόνος του τον παιδικό σταθμό που θα στείλει το παιδί του. Κάτι που θα οδηγήσει στην πριμοδότηση των ιδιωτικών σταθμών, αφού προς τα εκεί θα κατευθυνθούν οι γονείς. Επιπλέον, αυτό θα στερήσει από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σημαντικούς πόρους, αλλά και προσωπικό, η χρηματοδότηση του οποίου εξαρτάται από τη λειτουργία του παραπάνω προγράμματος.

-- Η κυβέρνηση μειώνει το σχετικό voucher ανά ωφελούμενο κατά 5%, προκειμένου προφανώς να κερδίσει μερικές θέσεις, με αρνητικές συνέπειες όμως στις υπηρεσίες που θα παρέχονται. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες περικοπές στο voucher που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν οδηγήσει σε περικοπές στη μεταφορά, στις εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά και στη σίτιση των παιδιών, αφού πολλοί ιδιωτικοί σταθμοί καλούσαν τους γονείς να φέρνουν οι ίδιοι το φαγητό τους.

-- Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε και σύμφωνα με τον οποίο μία δομή μπορούσε να φιλοξενήσει έως και το 70% των θέσεών της μέσω του προγράμματος. Πλέον, έως και το 100% των θέσεων μιας δομής μπορεί να καλύπτεται από τους δικαιούχους του προγράμματος. Στην πράξη, αυτό συνεπάγεται νέο αποκλεισμό για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών ή για τα παιδιά δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δεν καταφέρουν να μπουν σε κάποιον παιδικό σταθμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες οικογένειες σε αδιέξοδο για τον αποκλεισμό αλλά και τις ελλείψεις(2020-08-29 00:00:00.0)
Διεκδικούμε δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά(2018-08-01 00:00:00.0)
Ευθύνη της κυβέρνησης η ταλαιπωρία των γονέων και οι αποκλεισμοί παιδιών(2017-07-06 00:00:00.0)
Την ερχόμενη βδομάδα οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς(2017-05-20 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς(2016-08-06 00:00:00.0)
Χωρίς πόρους, χωρίς προσωπικό, με νέο χαράτσι ενόψει(2014-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ