Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οργάνωση της πάλης για την επιβίωση και την προοπτική

Στόχος της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής είναι να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και να δημιουργηθούν μεγάλα καπιταλιστικά αγροκτήματα, σύγχρονα τσιφλίκια χιλιάδων στρεμμάτων, όπου το μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών θα είναι είτε η ανεργία είτε η μετατροπή τους σε σύγχρονους κολίγους - εργάτες γης.

Αυτό γίνεται σήμερα αντιληπτό από ολοένα και περισσότερους αγρότες και κτηνοτρόφους, που παλεύουν να επιβιώσουν στα χωριά και στη γη τους. Παίρνοντας υπόψη τις δικές τους ανάγκες, το οργανωμένο κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, από Επιτροπές Αγώνα και Επιτροπές των Μπλόκων, που συντονίζονται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διεκδικεί:

  • Να μείνουν στα χαρτιά οι νόμοι - εκτρώματα για Ασφαλιστικό - Φορολογικό.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και στα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που θ' εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα και τη συνέχιση της αγροτικής απασχόλησης.
  • Εξόφληση από το κράτος, την ΕΕ και τους εμποροβιομηχάνους όλων των χρωστούμενων προς τους αγρότες (εξισωτικές αποζημιώσεις, επιστροφές φόρου καυσίμων, προγράμματα νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, παράδοση προϊόντων κ.λπ.).
  • Ατοκα καλλιεργητικά δάνεια από τις τράπεζες στους μικρομεσαίους αγρότες, με εγγύηση του κράτους, καμία κατάσχεση σπιτιού ή χωραφιού για χρέη μικρομεσαίου αγρότη.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται οι ζημιές από όλα τα αίτια και να δίνονται αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των άλλων χαρατσιών.

Με αυτά και άλλα αιτήματα επιβίωσης, οι αγρότες ετοιμάζονται να ξαναβγούν στους δρόμους του αγώνα και στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση και τον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους.

Η προοπτική για την οποία παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, είναι να πάρει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς χαρακτηριστικά σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και σε συμμαχία με την εργατική τάξη να στραφεί ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους. Ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας προς όφελος του λαού, με την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων.

Σ' αυτή την προσπάθεια, αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη η στήριξη που βρήκε ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς τον περασμένο Φλεβάρη από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ