Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Δαιμονοποίηση» Τραμπ για ξέπλυμα ... της Κλίντον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ» πήρε και αυτή μέρος στο «παιχνίδι πιέσεων», προπαγάνδας και προσπαθειών «δαιμονοποίησης» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ ώστε να αναδειχτεί ως «δημοκράτισσα» και καταλληλότερη για τις υποθέσεις του κεφαλαίου η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Η εφημερίδα σε κεντρικό άρθρο της κάλεσε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών είτε να διορθώσει την «παραπαίουσα προεκλογική εκστρατεία του» έως την Ημέρα της Εργασίας (σ.σ. 5 Σεπτέμβρη) ή να παραιτηθεί. Τον κατηγόρησε ότι «έχει αποξενώσει το κόμμα του και δεν διεξάγει μια ικανή εκστρατεία». Κάλεσε τους υποστηρικτές του να τον αναγκάσουν σε «μια πιο πειθαρχημένη εκστρατεία». Εάν δεν το καταφέρουν, τότε τους προκάλεσε να τον διαγράψουν από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έως «μη έχοντα ελπίδες υποψήφιο» και να επικεντρώσουν τις προσπάθειες στη διάσωση της εκστρατείας για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς και για άλλες ψηφοφορίες...

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε πως εάν εκλεγεί αφενός θα υποβάλλει σε εξονυχιστικούς ελέγχους τους υποψήφιους μετανάστες και πρόσφυγες στις ΗΠΑ και αφετέρου ότι θα εργαστεί με τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ώστε να νικήσουν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Η τελευταία του δήλωση δείχνει υπαναχώρηση από προηγούμενες απαξιωτικές αναφορές του σε συμμάχους των ΗΠΑ εντός και εκτός ΝΑΤΟ αλλά και δηλώσεις που έδειχναν μία πιο «εσωστρεφή» και περιορισμένη εξωτερική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ