Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

«Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)». Το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μεταφέρεται σε όλη τη χώρα, μέσα από τις πολύμορφες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορες περιοχές. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στο γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Για τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα Πέμπτη:

-- Στις Καλύβες Αποκορώνου όπου η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην επαρχία Αποκορώνου και Σφακίων, που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο για τα 70χρονα του ΔΣΕ, καθώς και βίντεο αφιερωμένο στους μαχητές του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, κρητικό γλέντι.

-- Στις Μαριές με ομιλητή τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

  • Αύριο Παρασκευή, 12 Αυγούστου

-- Στη Σπερχειάδα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκδήλωση που περιλαμβάνει προβολή βίντεο για τη δράση του ΔΣΕ με αναφορά στην περιοχή, αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και ομιλία από την Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Μεγαλόπολη, στην κεντρική πλατεία, με θέμα: «70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος», τιμώντας τους σκοτωμένους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ την περίοδο 1946 - 1949 και καλώντας τους συγγενείς και απογόνους τους να συμβάλουν στη συμπλήρωση των ονομάτων, στην συλλογή στοιχείων και αρχειακού υλικού.

  • Σάββατο, 13 Αυγούστου:

-- Στο Λιμένα, με ομιλητή τον Δημήτρη Καρατσώκη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Γιάννη Κεραμίδη (βιολί) και Σπύρο Λαμπρινόπουλο (ακορντεόν).

-- Στη Νάξο, στο πάρκο δίπλα στο Δημαρχείο, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Ορέστη Σιώπη, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία από έντεχνο νεανικό συγκρότημα. Νησιώτικο γλέντι. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση αρχειακού υλικού αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αφιέρωμα στο Προσφυγικό, Παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

  • Πέμπτη, 18 Αυγούστου:

-- Στη Μανταμάδο, στις 9 το βράδυ, στο Πολύκεντρο, με ομιλητή τον βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ