Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντονες πιέσεις στις ισραηλινές κατοχικές αρχές φαίνεται πως καταβάλλουν εδώ και βδομάδες αξιωματούχοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αποτραπούν τα πιθανά σχέδια κατεδάφισης του παλαιστινιακού χωριού Σούσια, που βρίσκεται στους λόφους της νότιας Χεβρώνας. Αφορμή δίνει η προσφυγή Εβραίων Εποίκων στο ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή οι χωρικοί έκτισαν (έπειτα από τουλάχιστον τρεις διωγμούς και κατεδαφίσεις των σπιτιών τους από τη δεκαετία του '80) σε περιοχή που τους υπέδειξαν οι κατοχικές αρχές δίχως να τους εκδώσουν και τις ανάλογες οικοδομικές άδειες.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εκρηξη βόμβας σε δρόμο κατά τη διέλευση στρατιωτικού οχήματος κοντά στην περιοχή Μπαζαούρ του Πακιστάν προκάλεσε το θάνατο δύο στρατιωτών. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε εκπρόσωπος των «Ταλιμπάν».

ΠΑΡΙΣΙ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Αξιωματούχοι σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία υποστήριξαν τη διορισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση «ενότητας» της Λιβύης και εξέφρασαν «ανησυχίες» για τις εντεινόμενες εντάσεις κοντά στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Αλ Τζουεϊτίνα, ζητώντας από τις αντίπαλες ένοπλες ομάδες να μην τον καταστρέψουν.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Δίμηνη επιχείρηση καταστολής των ηλεκτρονικών εγκλημάτων στο διαδίκτυο, ξεκίνησε η κινέζικη αστυνομία με στόχο, όπως ανακοίνωσε, την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας. Στο επίκεντρο του αστυνομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται δραστηριότητες στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με την πορνεία, τον ηλεκτρονικό τζόγο, αλλά και τη διακίνηση εκρηκτικών και ναρκωτικών. Παράλληλα, διεξάγονται ειδικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης, των εκβιασμών, αλλά και της παράνομης διακίνησης προσωπικών δεδομένων.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Ενταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Φιλιππίνων προκαλούν οι χτεσινές δηλώσεις του Φιλιππινέζου Προέδρου, Ροντρίγκο Ντουέρτε, αφότου αποκάλεσε «αδελφή» τον Αμερικανό πρέσβη στη Μανίλα, Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, κατηγορώντας τον για παρεμβάσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

ΛΟΥΣΑΚΑ.-- Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι στη Ζάμπια για να αναδείξουν νέο Πρόεδρο της χώρας. Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Εντγκαρ Λούνγκου, που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχει ως βασικό αντίπαλο τον πλούσιο επιχειρηματία Χακάιντε Χιτσιλέμα από το αντιπολιτευόμενο «Ενωμένο Κόμμα για την Εθνική Ανάπτυξη».

ΚΑΪΡΟ.-- Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Αλι Αμπντέλ Αλ, υπέρ της θανατικής ποινής σε όσους ανταλλάσσουν την αιγυπτιακή λίρα με ξένα νομίσματα στη «μαύρη αγορά», χαρακτηρίζοντάς τους «καρκίνωμα για την αιγυπτιακή οικονομία».

ΤΑΛΑΧΑΣΙ.-- Μία Αμερικανίδα βιβλιοθηκάριος σκοτώθηκε κατά λάθος από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια δίωρης άσκησης που έκανε η Αστυνομική Ακαδημία στη νοτιοδυτική Φλόριντα, στις ΗΠΑ, με τη συμμετοχή 35 πολιτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2015-09-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2014-01-30 00:00:00.0)
Εξαχρείωση από Αμερικανούς «Ράμπο»(2012-01-13 00:00:00.0)
Οργή και ένταση μετά το αιματοκύλισμα(2011-01-04 00:00:00.0)
Επιθέσεων συνέχεια(2009-07-07 00:00:00.0)
«Αφοπλισμός» (;) των ιδιωτικών στρατών(2007-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ