Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Πρόωρο «αντίο» από τον Η. Ηλιάδη

Η στιγμή που ο Η. Ηλιάδης δέχεται το «ippon» του Κινέζου Τσενγκ βάζοντας τέλος στα όνειρα διάκρισης στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Eurokinissi

Η στιγμή που ο Η. Ηλιάδης δέχεται το «ippon» του Κινέζου Τσενγκ βάζοντας τέλος στα όνειρα διάκρισης στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο αναπάντεχος αποκλεισμός του Ηλία Ηλιάδη στην κατηγορία των 90 κ. του τζούντο επισκίασε τη χτεσινή μέρα από ελληνικής πλευράς. Στα θετικά, η ισοπαλία της Εθνικής ανδρών του πόλο με την Ουγγαρία για την 3η αγωνιστική του ομίλου της, που την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης, καθώς και η πρώτη παρουσία σε ημιτελικό της κολύμβησης με τον Ανδρέα Βαζαίο.

Στο τζούντο, σε μια επανάληψη του σκηνικού της προηγούμενης μέρας με τη συμμετοχή του Ρομάν Μουστόπουλου (αποκλείστηκε με ippon), ο Hλίας Ηλιάδης είπε πρόωρο «αντίο» στη διοργάνωση του Ρίο χάνοντας, και μάλιστα με ippon, μόλις σε 43 δευτερόλεπτα από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ. Ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων (χρυσός το 2004, ασημένιος το 2012) μόλις στον πρώτο του αγώνα για τους «32» (είχε περάσει απευθείας τον πρώτο γύρο) έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον Κινέζο αντίπαλό του, που αποδείχθηκε πιο ταχύς, και δεν πρόλαβε να δείξει τις δυνατότητές του. Μάλιστα, ο Τσενγκ στους «16» με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα σημείωσε ακόμα μια σπουδαία επιτυχία επί του Ούγγρου Τοτ (Νο 4 στον κόσμο).

ΠΟΛΟ: Ορθια η Εθνική, παραμένει στα ψηλά

Χάρη σε ένα γκολ του Βλαχόπουλου στο φινάλε της αναμέτρησης η Εθνική ανδρών έμεινε όρθια απέναντι στην ισχυρή Ουγγαρία αποσπώντας ισοπαλία με 8-8 για την 3η αγωνιστική του ομίλου της. Ετσι, με απολογισμό μέχρι τώρα δύο ισοπαλίες (με Σερβία) και μία νίκη (με Ιαπωνία) η ελληνική ομάδα παραμένει στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας διεκδικώντας με αξιώσεις την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά. Μάλιστα, το καλό είναι ότι έβγαλε χωρίς ήττα τα δύο ντέρμπι του ομίλου (Σερβία, Ουγγαρία) ενώ οι εναπομείνασες υποχρεώσεις με Αυστραλία και Βραζιλία θεωρούνται στα μέτρα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου. Αντίθετα, η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της Ουγγαρίας την καθηλώνει στη βαθμολογία.

Στο χτεσινό παιχνίδι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, το τρίτο οκτάλεπτο ήταν το καλύτερο για την Εθνική όταν και κατάφερε με ένα επιμέρους σκορ 4-2 να προηγηθεί 6-5 στο τέλος του και με 7-5 στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ωστόσο οι Ούγγροι ανέκαμψαν και προηγήθηκαν με 8-7 στο τελευταίο λεπτό πριν ο Βλαχόπουλος στα τελευταία δευτερόλεπτα με μακρινό σουτ χαρίσει την πολύτιμη ισοπαλία στην Εθνική.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3

Οι σκόρερ: Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Γούνας 2, Μουρίκης, Γεννηδουνιάς 2. Ουγγαρία: Ζαλνάκι, Χαράι 3, Ερντελι 2, Ντάνιελ Βάργκα 1. Σε άλλο ματς του ομίλου είχαμε Αυστραλία - Ιαπωνία 8-6.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Βραζιλία (2 αγ.) 4, Ελλάδα 4, Αυστραλία 3, Ουγγαρία 3, Σερβία (2 αγ.) 2, Ιαπωνία 0. Σημ.: Βραζιλία - Σερβία αγωνίζονταν τα ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας. Στα προημιτελικά προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες του ομίλου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Επιτυχία Βαζαίου στα 200 μ. μεικτής ατομικής

Κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στην προκριματική του σειρά ο Ανδρέας Βαζαίος κατάφερε να σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία από ελληνικής πλευράς στην κολύμβηση στους Αγώνες συμμετέχοντας στα ημιτελικά των 200 μ. μεικτής ατομικής. Ο Βαζαίος τερμάτισε στην 3η θέση της σειράς του με χρόνο 1.59.33 που τον έφερε στην 9η θέση μεταξύ των 16 αθλητών που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Ο αγώνας του Βαζαίου αναμενόταν να διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.30 ώρα Ελλάδας). Αντίθετα, στα προκριματικά των 200 μ. ύπτιο αποκλείστηκε ο Απόστολος Χρήστου, αφού με χρόνο 1.59.78 ήταν 24ος σε σύνολο 26 αθλητών.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Αξιόλογη παρουσία για Κοντοχριστοπούλου

Αξιόλογη θεωρείται η πρώτη παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες της νεαρής Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως παρά την ήττα και τον αποκλεισμό της από τους 64 του κυρίως ταμπλό. Η Ελληνίδα ξιφομάχος πάλεψε στα ίσα την πιο έμπειρη Αν ντι Ντο χάνοντας με 15-13 (6-6, 6-6, 1-3).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: «Ρέφαρε» ο Μητάκης στα FIN

Στη 10η θέση της γενικής κατάταξης με σκάφη τύπου FIN ανέβηκε ο Γιάννης Μητάκης μετά την 3η θέση που πήρε στη χτεσινή ιστιοδρομία... ρεφάροντας ουσιαστικά την αποτυχία του να τερματίσει προχτές. Στα σκάφη τύπου ΝΑCRA 17 το μεικτό πλήρωμα των Σοφίας Μπεκατώρου και Μιχάλη Πατενιώτη δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη ιστιοδρομία του αγωνίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ