Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Κουπιά για μετάλλιο

Προσδοκίες για μια θέση στο βάθρο συγκεντρώνει το διπλό σκιφ των γυναικών

Eurokinissi

Προσδοκίες για μια θέση στο βάθρο συγκεντρώνει το διπλό σκιφ των γυναικών
Στις προσπάθειες των πληρωμάτων του διπλού σκιφ γυναικών και της τετράκωπου ελαφρών βαρών των ανδρών, που αγωνίζονται στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, συγκεντρώνονται από ελληνικής πλευράς τα περισσότερα βλέμματα στο σημερινό πρόγραμμα όπου την τιμητική τους έχουν τα αγωνίσματα στο νερό.

Το δίδυμο των Κατερίνας Νικολαΐδου και Σοφίας Ασουμανάκη ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης στον τελικό του διπλού σκιφ διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εικόνα στη διοργάνωση. Εχοντας προκριθεί ως πρώτες στη σειρά τους από τα ημιτελικά και κατέχοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην εξάδα του τελικού (6.51.99), πίσω από τις Πολωνέζες Φούλαρτζικ - Μαντάζ (6.50.63), διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για διάκριση.

Στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών το πλήρωμα των Μαγδανή, Ντούσκου, Πέτρου, Γιάνναρου απέδειξε ότι μπορεί να προκρίθηκε στο παρά 1 μετά τον αποκλεισμό της ρωσικής βάρκας, ωστόσο ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα. Ηδη ο πρώτος στόχος με την παρουσία στον τελικό επιτεύχθηκε, ωστόσο η παρουσία στον τελικό ανοίγει την όρεξη για το κάτι παραπάνω. Αν και η αποστολή θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, εντούτοις οι φιλοδοξίες δεν σταματούν για τους Ελληνες κωπηλάτες.

Ας σημειωθεί ότι στην κωπηλασία, βάσει των όσων ισχύουν στους κανονισμούς, σήμερα θα πρέπει να διεξαχθούν και τα ημιτελικά της τετράκωπου των ανδρών που αναβλήθηκαν λόγω καιρού. Σε αυτά θα μετάσχει και το πλήρωμα των Γιάννη Χρήστου, Γιώργου Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη, Διονύση Αγγελόπουλου, που στόχο έχει να ...τριτώσει τις ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς στην κωπηλασία. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γνωστοποιηθεί η ώρα διεξαγωγής από τους διοργανωτές.

Στην ιστιοπλοΐα συνεχίζονται σήμερα με τις υπόλοιπες ιστιοδρομίες οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να έχει βάλει γερές βάσεις για διάκριση και μια θέση στο βάθρο αφού μετά την ολοκλήρωση έξι διαδρομών φιγουράρει στην 4η θέση της κατάταξης.

Τέλος, στην κολύμβηση υπάρχει η διπλή συμμετοχή στα 50 μ. ελεύθερο των ανδρών, των Κρίστιαν Γκολομέεβ, Οδυσσέα Μελαδίνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ