Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Χωρίς αποζημίωση από τον Αύγουστο

Την άμεση χορήγηση της αποζημίωσης σε όλους τους αγρότες των νομών που επλήγησαν ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση  ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι βαμβακοπαραγωγοί της Καρδίτσας, των Τρικάλων, της Λάρισας και της Φθιώτιδας, αφού δεν έχουν αποζημιωθεί από τις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν στην παραγωγή τους από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Αυγούστου και Σεπτέμβρη.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής, ζητώντας την πλήρη και χωρίς διαχωρισμούς αποζημίωση όλων των αγροτών, όχι με ψίχουλα αλλά με βάση την προβλεπόμενη παραγωγή.

Ο υφυπουργός Γεωργίας Π. Φουντάς, αναλύοντας τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση καταστροφών, είπε ότι η χώρα μας πρέπει πρώτα να ζητήσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αφού την πάρει να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξατομίκευση των περιπτώσεων. Δε δεσμεύτηκε για πλήρη και ουσιαστική αποζημίωση, αλλά απλώς ανέφερε γενικά ότι η αποζημίωση θα καλύψει το εισόδημα των αγροτών.

Ο Α. Κανταρτζής στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν προβλέπονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και κατήγγειλε ότι είναι απαράδεκτο να εντάσσεται στην αποζημίωση - κοροϊδία μόνο ό νομός Καρδίτσας. Εκανε λόγο για χρονοβόρα διαδικασία με σκοπό μετά την έγκριση του μεγάλου αφεντικού των Βρυξελλών, να κρατούνται σε ομηρία οι αγρότες μέχρι τις εκλογές. Ο βουλευτής είπε ότι η επιλεκτική ρύθμιση είναι διασπαστική με στόχο την υπονόμευση των αγροτών και ζήτησε η αποζημίωση να μην περιοριστεί μόνο στα ψίχουλα του 30% της παραγωγής, αλλά να είναι πλήρης και να δοθεί σε όλους.

Στη δευτερολογία του ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι η αποζημίωση θα δοθεί στους αγρότες όλων των περιοχών (κατά πόσο η δέσμευση αυτή είναι ειλικρινής και όχι προεκλογική μένει να κριθεί από τη ζωή στο μέλλον) και είπε ότι στην Καρδίτσα άρχισε πρώτα η διαδικασία επειδή η εκεί Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έστειλε έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κάτι που δεν έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες των άλλων νομών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις για το πράσινο σκουλήκι(2012-12-19 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους βαμβακοπαραγωγούς για αγωνιστική ετοιμότητα(2010-08-13 00:00:00.0)
Για την κάλυψη των βαμβακοπαραγωγών(2004-05-22 00:00:00.0)
Χωρίς αποζημιώσεις οι βαμβακοπαραγωγοί(2000-05-20 00:00:00.0)
Παρακρατεί χρήματα βαμβακοπαραγωγών(1998-03-13 00:00:00.0)
Θα ξανασπείρουν μετά τις πλημμύρες...(1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ