Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στο επίκεντρο Ηλιάδης, πόλο και τετράκωπος

Κομβικής σημασίας για την πρωτιά στον όμιλο θεωρείται ο σημερινός αγώνας της εθνικής ανδρών με την Ουγγαρία

Eurokinissi

Κομβικής σημασίας για την πρωτιά στον όμιλο θεωρείται ο σημερινός αγώνας της εθνικής ανδρών με την Ουγγαρία
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς στο σημερινό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τρία αθλήματα, την κωπηλασία, το πόλο και το τζούντο, να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις προσδοκίες για επιτυχία.

Στην κωπηλασία η τετράκωπος των ανδρών, με πλήρωμα τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόπουλο, Γιάννη Τσίλη, θα προσπαθήσει να τριτώσει τις επιτυχίες για την ελληνική κωπηλασία και να πετύχει την πρόκριση σε τελικό, μαζί με τις αντίστοιχες χτεσινές του διπλού σκιφ γυναικών και της τετράκωπου ελαφρών βαρών. Η ελληνική ομάδα, κάνοντας σπουδαία αλλά και κυρίως έξυπνη κούρσα στα προκριματικά, όπου φόρτσαρε μετά τα 1.000 μ., κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της σειράς της με χρόνο 5.59. Εμφάνιση που δίνει σήμερα στην ομάδα το δικαίωμα να ελπίζει στο βήμα παραπάνω και να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Στο πόλο η Εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Ουγγαρία για την 3η αγωνιστική του Α' ομίλου, σε έναν αγώνα που θεωρείται ντέρμπι για την πρωτιά. Η Ελλάδα με συνολικό απολογισμό μέχρι τώρα μια νίκη (Ιαπωνία), μια ισοπαλία (Σερβία) ευνοούμενη και από τα άλλα αποτελέσματα, φιγουράρει στην πρώτη θέση. Με νίκη επί των Μαγυάρων ουσιαστικά γίνεται το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο με δεδομένο ότι οι αγώνες που ακολουθούν με Βραζιλία και Αυστραλία θεωρούνται στα μέτρα της. Από την άλλη οι Ούγγροι με δυο ισοπαλίες μέχρι τώρα δεν έχουν περιθώριο νέου στραβοπατήματος αφού στη μάχη για την πρώτη θέση μένουν αρκετά πίσω ενώ φλερτάρουν και με αρκετά μπλεξίματα για τη συνέχεια.

Στου τζούντο έρχεται σήμερα η ώρα για συμμετοχή ενός από τα πλέον βαριά χαρτιά της ελληνικής αποστολής, του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ηλία Ηλιάδη, που θα μετάσχει στην κατηγορία των -90 κ. Βάσει της κλήρωσης που έχει προηγηθεί ο Ηλιάδης θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα τον Κινέζο Ξούνζαο Τσενγκ, Νο 25. Τον συγκεκριμένο ο Ελληνας πρωταθλητής τον είχε νικήσει πέρσι με ippon σε διεθνές γκραν πρι. Σε περίπτωση πρόκρισης του Ηλιάδη ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Τοτ, που βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας όμως την παράδοση υπέρ του καθώς ο Μαγυάρος ποτέ δεν τον έχει νικήσει.

Στην ξιφασκία, υπό τη σκιά του πρόωρου και άδοξου αποκλεισμού της Βάσως Βουγιούκα στη σπάθη, η νεαρή Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ρίχνεται στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες συμμετέχοντας στο ξίφος ασκήσεων και στόχο το καλύτερο δυνατό. Η Ελληνίδα ξιφομάχος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο της αγώνα για το ταμπλό των 64 την Θι Αν Ντο από το Βιετνάμ.

Στην ποδηλασία μετά την αξιόλογη εμφάνιση στον αγώνα σε δημόσιο δρόμο, ο Γιάννης Ταμουρίδης ρίχνεται σήμερα στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

Στην ιστιοπλοΐα πρεμιέρα στις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση κάνει η πολύπειρη και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Σοφία Μπεκατώρου, που θα αγωνιστεί στα σκάφη τύπου ΝACRA 17 με μεικτό πλήρωμα, αποτελώντας δίδυμο με τον Μανώλη Πατενιώτη. Οι υπόλοιποι Ελληνες ιστιοπλόοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στις ιστιοδρομίες.

Τα 200άρια έχουν την τιμητική τους από ελληνικής πλευράς στην κολύμβηση σήμερα, όπου υπάρχει διπλή συμμετοχή, αυτή του Χρήστου στα 200 μ. ύπτιο και του Βαζαίου στα 200 μ. μεικτής ατομικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ