Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές στην Εύβοια

Σε εξέλιξη ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες σε δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο Καρύστου στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της, με ανέμους έντασης 6 - 7 μποφόρ, επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρύστου, Ε. Ραβιόλος, δήλωσε ότι εκκενώθηκε το χωριό. Σύμφωνα με καταγγελίες, η φωτιά έχει κάψει κοπάδια ζώων. Αλλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία βρισκόταν σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιάμπελα, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια. Στο σημείο επιχειρούσαν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, συνεπικουρούμενοι από αέρος από δύο αεροσκάφη τύπου PZL. Πυρκαγιά σε εξέλιξη ήταν και στην περιοχή Ανω Ποταμιά Ακράτας στην Αχαΐα. Επιχειρούσαν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, εφτά άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροπλάνα. Σε έλεγχο ήταν η πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου.

Υπό μερικό έλεγχο ήταν η δασική πυρκαγιά στην Κύμη της Εύβοιας στην περιοχή Σουτσίνι. Στην περιοχή παρέμειναν 36 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, στο «πόδι» ήταν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, από φωτιές λόγω κεραυνών. Συνολικά ξέσπασαν έντεκα φωτιές σε διάφορες δασικές εκτάσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους βρίσκονται υπό έλεγχο. Κινητοποιήθηκαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 18 υδροφόρα οχήματα. Χτες, το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 57 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ