Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε όλη τη χώρα μέσα στον Αύγουστο με κεντρικό σύνθημα: «Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή - "Να προχωράς κι εσύ, καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία" (Ναζίμ Χικμέτ)».

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα, στο γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεχίζεται το διήμερο της Οργάνωσης Βάσης Μεσαράς της ΚΝΕ, με αφιέρωμα στον Θέμο Κορνάρο, τον μεγάλο κομμουνιστή, Μεσαρίτη λογοτέχνη (κεντρική πλατεία Σίβα, στις 8.30 μ.μ.).

Αύριο, Πέμπτη, εκδήλωση γίνεται στις Καλύβες Αποκορώνου, όπου η ΤΟ Χανίων της ΚΝΕ τιμά τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην επαρχία Αποκορώνου και Σφακίων, που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή βίντεο για τα 70χρονα του ΔΣΕ, καθώς και βίντεο αφιερωμένο στους μαχητές του ΔΣΕ από τον Αποκόρωνα και τα Σφακιά, ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, κρητικό γλέντι.

Αύριο επίσης, εκδήλωση γίνεται στις Μαριές με ομιλητή τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, στη Σπερχειάδα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιείται εκδήλωση που περιλαμβάνει προβολή βίντεο για τη δράση του ΔΣΕ με αναφορά στην περιοχή, αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και ομιλία από την Γεωργία Πύθουλα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος», προς τιμήν των σκοτωμένων μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ την περίοδο 1946 - 1949. Καλούνται οι συγγενείς και απόγονοί τους να συμβάλουν στη συμπλήρωση των ονομάτων, στη συλλογή στοιχείων και αρχειακού υλικού.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου, εκδήλωση γίνεται στο Λιμένα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Καρατσώκης, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Γιάννη Κεραμίδη (βιολί) και Σπύρο Λαμπρινόπουλο (ακορντεόν).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ