Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Παραμένει ασύδοτη η εργοδοσία

Μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Καβάλας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας» (ELFE), στο πλαίσιο της πάλης τους ενάντια στην εργοδοτική επίθεση που κλιμακώνεται με απολύσεις και ποινικές διώξεις. Στα δικαστήρια, χτες, ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το Σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες και τις διαθεσιμότητες, που επέβαλε η εργοδοσία. Μετά από αίτημα των εκπροσώπων της ELFE, η συζήτηση αναβλήθηκε για τις 6 Σεπτέμβρη. Συζητήθηκε μόνο μια αίτηση ορισμένων εργαζομένων για την έκδοση προσωρινής διαταγής με αίτημα τη λήξη της διαθεσιμότητας. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Εξω από τα δικαστήρια, στο πλευρό των εργαζομένων, που για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν την απεργία διαρκείας, βρέθηκαν το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ανάκληση όλων των απολύσεων (109 έως τώρα), απόσυρση όλων των μηνύσεων και των ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί ενάντια σε συνάδελφους τους αγωνιστές, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με σύγχρονα δικαιώματα.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση, που, με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, προχώρησε σε 109 απολύσεις, αγωνιζόμενων εργατών, έχει εξαπολύσει μπαράζ ποινικών διώξεων, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αρνούνται να γίνουν σύγχρονοι δούλοι. Επίσης, καταδικάζει την κυβέρνηση που αξιοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων στηρίζοντας τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Καλεί τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τη σωστή λειτουργία του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ