Κυριακή 7 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Στιγμιότυπο από το περσινό παιχνίδι στο χώρο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Στιγμιότυπο από το περσινό παιχνίδι στο χώρο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Τη δική του ξεχωριστή θέση στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει και ο αγώνας και οι θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Στις κεντρικές εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 22-23-24 Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Τρίτση, σε έναν ξεχωριστό χώρο που επιμελείται η Επιτροπή Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων, θα αναδεικνύεται η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα αλλά και ενάντια στην επίθεση του συστήματος που με διάφορα τερτίπια προσπαθεί να αποσπάσει τη στήριξη της νεολαίας στα σχέδιά του για νομιμοποίηση της κάνναβης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο χώρος κατά των ναρκωτικών θα φιλοξενεί έκθεση με ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από ερωτήματα για τις αιτίες της χρήσης και της εξάρτησης, διαμορφώνεται σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ για να μοιράζεται στους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ενώ αξιοποιώντας την αντίστοιχη περσινή θετική πείρα, και φέτος στο χώρο θα λειτουργεί ομαδικό παιχνίδι ερωτήσεων (quiz).

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΚΝΕ στο Φεστιβάλ της θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από κέντρα πρόληψης και θεραπευτικές κοινότητες. Η ΚΝΕ σταθερά επιδιώκει να αναδεικνύει το έργο τους, στηρίζει τον αγώνα για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος, πρόληψης θεραπείας και επανένταξης, με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, με την αναγκαία ενίσχυση σε πόρους και ειδικευμένο δυναμικό. Αλλωστε, και σε άλλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν με δικό τους χώρο εκπρόσωποι κέντρων πρόληψης και θεραπείας, σύλλογοι οικογενειών κ.ά.

Τέλος, έχει ιδιαίτερη αξία να αναφέρουμε ότι στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού του Φεστιβάλ θα ανέβει το Σάββατο, 24 Σεπτέμβρη, η μπάντα του ΚΕΘΕΑ - Στροφή. Πέρα από την ποιότητα του έργου που παρουσιάζουν οι νέοι του ΚΕΘΕΑ - Στροφή, η μπάντα της Στροφής είναι κι ένα ζωντανό παράδειγμα που δείχνει πως η συλλογική δραστηριότητα μπορεί να δώσει διέξοδο, να συντελέσει καθοριστικά στη θεραπεία και την επανένταξη εξαρτημένων νέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ