Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Στις 9 Αυγούστου η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα, αύριο Σάββατο στην Καβάλα

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει, την Τρίτη 9/8, στις 8 μ.μ., στο Βράχο της Ακρόπολης, για τα 71 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η ΕΕΔΥΕ αναφέρεται στην πρόσφατη ΝΑΤΟική Σύνοδο, σημειώνοντας: «Οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (8 και 9 Ιούλη) επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της ιμπεριαλιστικής οργάνωσης, και αποκαλύπτεται ότι ο κίνδυνος γενικευμένης αναμέτρησης έρχεται πιο κοντά. Αποφάσισαν - με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρούσα - την παραπέρα συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα των χωρών-μελών με τη Ρωσία, την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της "Πυραυλικής Ασπίδας", τη μονιμοποίηση και ενίσχυση της ΝΑΤΟικής παρουσίας σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο, Μεσόγειο, Βαλτική και τη συνέχιση της στρατιωτικής παρουσίας σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Δ. Βαλκάνια, Καύκασο και Β. Αφρική. Στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε συνεργασία και στρατιωτικό συντονισμό δηλώνουν ετοιμότητα να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να παλέψει και να διεκδικήσει:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευθούν οι πυρηνικές δοκιμές
  • Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Στη συγκέντρωση καλούν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση τιμής για τα χιλιάδες θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αλλά και αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την ελληνική εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η ΕΔΥΕΘ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση και κλιμάκωση της πάλης. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «71 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των συμπερασμάτων ΝΑΤΟ και ΕΕ, μαζί με την απόφασή τους για στρατιωτικό τους συντονισμό, δηλώνουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα!

71 χρόνια μετά, στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, έχει εγκατασταθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο NRDC-GR, στο οποίο προβλέπεται η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - πυρηνικά, χημικά, βιολογικά!».

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας οργανώνει εκδήλωση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, αύριο Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή βίντεο και έκθεση φωτογραφίας.

Με ανακοίνωσή της, αναδεικνύει τους κινδύνους για το λαό της περιοχής αλλά και συνολικά για τους λαούς, από την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στην πράξη αποδεικνύονται ο πολύ επικίνδυνος ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι στοχεύσεις τους για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Στην περιοχή μας, στη Βόρεια Ελλάδα, ανησυχίες προκαλούν, χωρίς να προμηνύουν τίποτε το θετικό για το λαό, οι ευρύτεροι ενεργειακοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ και της ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη και ανάμειξη και της σημερινής κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας Ενέργειας, μέσω κυρίως των αγωγών TAP και IGB (κάθετος διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου με τη Βουλγαρία) και του αζέρικου φυσικού αερίου, αλλά και του προς υλοποίηση σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ