Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ
Απολύσεις με «συμπάθεια» από τον εργοδότη

Γενική συνέλευση σήμερα στο χώρο του εργοστασίου για τον προγραμματισμό της δράσης, εξορμήσεις τις επόμενες μέρες στην αγορά του Βόλου για την ενημέρωση του κόσμου και άμεση οργάνωση αγωνιστικής κινητοποίησης, ήταν οι αποφάσεις που πήραν στη χτεσινή κοινή τους συνεδρίαση το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο «Λεβεντέρης» και το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Οι αποφάσεις για συνέχιση του αγώνα λήφθηκαν μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο και να απολύσει 18 άτομα.

Νωρίτερα, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εργοδοσία ισχυρίστηκε ότι το εργοστάσιο είναι ζημιογόνο, την ώρα που η εταιρεία είναι κερδοφόρα και θα ενδυναμώσει την εμπορική της δραστηριότητα. Ωστόσο, απέρριψε την πρόταση του Συνδικάτου να απορροφήσει το προσωπικό του εργοστασίου στο εμπορικό κομμάτι, κάτι που βάζει σε υποψίες ότι όταν απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, θα προσλάβει νέους με δυσμενέστερους όρους. Υστερα από όλα αυτά, εξέφρασε τη λύπη και τη συμπάθειά της (!) προς τους εργαζόμενους, κάτι που προκάλεσε τα γέλια των εργαζομένων, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου απάντησε «Μας θυμίζετε την παροιμία που λέει "Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι". Δε θέλουμε ούτε τη λύπη ούτε τη συμπόνια σας».

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του «Λεβεντέρη», να παλέψουν για την ανάκληση της απόφασης της εργοδοσίας για το κλείσιμο του εργοστασίου, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ