Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάλεσμα συμμετοχής από το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαζικό - μαχητικό «παρών» στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 71 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, την Τρίτη, 9 Αυγούστου, στην Ακρόπολη.

«Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη ρίψη των πυρηνικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ενός από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα του ιμπεριαλισμού (...) Πραγματικός στόχος αυτού του εγκλήματος δεν ήταν η ήδη γονατισμένη Ιαπωνία, αλλά η τρομοκράτηση των λαών, των εργατικών και λαϊκών κινημάτων σε όλο τον κόσμο που αμφισβητούσαν την κυριαρχία των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

«Σήμερα - συνεχίζει - γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, όλο και πιο επικίνδυνου, γύρου αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας για τις πηγές Ενέργειες, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών που εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Ουκρανία και αλλού. Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται τελείως ασύνδετη με τις γενικότερες, διεθνείς εξελίξεις. Αντίθετα, οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ ηχούν πιο έντονα τα τύμπανα γενικευμένης σύγκρουσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων».

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «από τη μια τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει το λαό με νέους φόρους και επιβάλλει νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ από την άλλη αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ». Καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα και τις πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Να δώσουν μαζικό - μαχητικό «παρών» στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί στη συγκέντρωση για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι(26/7/2017)
Σήμερα, στις 8 μ.μ., η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη(9/8/2016)
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Ακρόπολη(1/8/2012)
Αποφασιστικό ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(7/8/2009)
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ(30/7/2006)
Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, στην Ακρόπολη(6/8/2005)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org