Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γκρινιάζει για ζητήματα διαχείρισης

Eurokinissi

Με άξονα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης επιχειρεί η ΝΔ να συντηρήσει τη δικομματική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσιωπώντας τη στρατηγική τους σύμπλευση στα ζητούμενα αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Σε αυτήν τη βάση, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τη μη υποβολή από την κυβέρνηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά, εξωραΐζοντας το αντιλαϊκό έργο των κυβερνήσεων με κορμό τη ΝΔ: «Τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι και το 2014, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο της δημοσιονομικής διαχείρισης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή, εξυγίανση και πειθαρχία. Σ' αυτό το πλαίσιο, θεσπίστηκε η κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) και η επικαιροποίησή του, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Ομως, παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τα θεσμοθετημένα χρονοδιαγράμματα, η Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν έχει προχωρήσει ούτε στην κατάρτιση ούτε και στην επικαιροποίηση ΜΠΔΣ. Ετσι, το μόνο εν ισχύι ΜΠΔΣ είναι αυτό για την περίοδο 2015 - 2018, που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2014, τηρώντας, φυσικά, τότε, τα προβλεπόμενα του σχετικού νομικού πλαισίου».

Πάνω σ' αυτό, η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν προχώρησε στην κατάρτιση του ΜΠΔΣ 2016 - 2019, γιατί δεν κατέθεσε, στο τέλος Μάη 2016, το ΜΠΔΣ 2017 - 2020, όπως η ίδια είχε δεσμευθεί και περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό μνημόνιο και πότε επιτέλους σκοπεύει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο και να προχωρήσει στην υποβολή του ΜΠΔΣ 2017 - 2020.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν οι ίδιοι πιο ...κοινωνικά ευαίσθητοι, κι ενώ και τα δικά τους μέτρα πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από το λαό, στη ΝΔ κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι «δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση (σ.σ.: με τους εταίρους και δανειστές της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό) για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων θέτοντας με την ανεπάρκειά του στο περιθώριο χιλιάδες μικροσυνταξιούχους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται με βίαιο τρόπο».

Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ περνά μέσα κι από την περιλάλητη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που ξεκίνησε η κυβέρνηση. Σε αυτό το μοτίβο, 13 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, στηλιτεύοντας τον εν εξελίξει διαγωνισμό και βάζοντας θέμα κατά πόσο διαφανής και αμερόληπτη είναι η διαδικασία σχεδιασμού και εκτέλεσης της σχεδιαζόμενης ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χτες το πρωί πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Οπως είπε, «Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, στους παραγωγούς ρητίνης, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται. Και, βέβαια, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής και αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος, με τη βοήθεια του πανδαμάτορα χρόνου, να ξαναγεννηθεί η περιοχή και να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση (...) Και όλοι έχουμε υποχρέωση, με τον τρόπο μας, να στηρίξουμε αυτήν την περιοχή. Να την επισκεπτόμαστε και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους εδώ να απολέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ