Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση

Να σταματήσει κάθε άμεση ή έμμεση συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση, να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι σε αυτό και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για τη συντήρηση και φύλαξη του χώρου, καθώς και να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας απαιτεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, στην κατεύθυνση να ενώσει τη φωνή του με τους κατοίκους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας, που αγωνίζονται για να είναι το Πάρκο Τρίτση χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, ο Σύλλογος υπογραμμίζει τη συνεχή υποβάθμιση του χώρου, εξαιτίας της μηδαμινής κρατικής χρηματοδότησης.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Οι μόλις τρεις εργαζόμενοι για μια έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, ενώ μετά και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης γίνεται πλέον όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος αποστράγγισης των καναλιών και των λιμνών, λόγω της μη ανανέωσής τους με φρέσκο νερό. Οι υδρότοποι στερεύουν με κινδύνους για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούν (υδρόβια πτηνά, χελώνες κ.λπ.), ενώ δεν έχει γίνει ούτε αποψίλωση των ξερών χόρτων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς. Ο χώρος σε πολλά σημεία του θυμίζει σκουπιδότοπο, ενώ το Πάρκο δεν φωτίζεται, ούτε φυλάσσεται επαρκώς. Τέλος, ποντίκια έχουν κατακλύσει τη μια καφετέρια του Πάρκου, που έκλεισε, αποτελώντας σοβαρή εστία μόλυνσης.

Η σταθερή υποβάθμιση έως και εγκατάλειψη του Πάρκου αντικειμενικά οδηγεί στην εμπορευματοποίησή του και στην παράδοσή του ως ώριμο φρούτο σε ιδιώτες, στους "οικολόγους" των "Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" και σε άλλους "σωτήρες" που κριτήριο έχουν το κέρδος.

Τη μέθοδο της "απαξίωσης" και της "υποβάθμισης" ως εργαλείο για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων τη συναντάμε παντού, χρόνια τώρα. Τη βλέπουμε και στις αποφάσεις της Περιφερειακής Αρχής Αττικής (ιδιωτικοποίηση φύλαξης και καθαρισμού) για τα πάρκα που έχει στην ευθύνη της (Πεδίον του Αρεως και Αττικό Αλσος)».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει την απαίτησή του το Πάρκο Τρίτση να είναι χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Επίσης:

  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του Πάρκου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους. Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
  • Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ