Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία, σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Ανθήλης. Οπως αναφέρει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή, η πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ αφήνει όλο και πιο πολλούς φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους χωρίς Ασφάλιση, επιβάλλοντας αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλη του 2015. Την ίδια ώρα, υπενθυμίζει πως οι αγροτικές συντάξεις παραμένουν βοηθήματα πείνας και δίνονται μετά τα 67 χρόνια. «Η Ασφάλιση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τις αγροτικές οικογένειες και για όλο το λαό. Αντιπαλέψαμε επί 40 μέρες στα μπλόκα τις αυξήσεις στις εισφορές και όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω», διαμηνύει, και καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Διεκδικούν μέτρα για τους πληγέντες στην Αρκαδία

Την κοροϊδία που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις πρόσφατες νεροποντές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής καταγγέλλει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας. Οπως σημειώνει, παρά το γεγονός ότι για περισσότερο από έναν μήνα μεγάλο μέρος του Νομού Αρκαδίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν έχει παρθεί κανένα από τα προβλεπόμενα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων. Αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων προχώρησε την περασμένη Παρασκευή σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ στην Τρίπολη, όπου οι εκπρόσωποι του Οργανισμού τούς απάντησαν ότι «δεν έχουν καμία ενημέρωση για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης». Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν να επιβιώσουν, βλέποντας τη χρονιά να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τα μέτρα για την ανακούφισή τους να μένουν στα χαρτιά.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος διεκδικεί όσον αφορά τους πληγέντες: Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί. Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι τη νέα σοδειά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων κ.τ.λ. Καμία κατάσχεση σπιτιών, χωραφιών, λογαριασμών. Χωρίς επιβαρύνσεις με προσαυξήσεις και τόκους. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα έξοδα που έχουν προκύψει. Να προχωρήσουν αμέσως και κατά προτεραιότητα τα έργα προστασίας από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ