Κυριακή 5 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Τον μετατρέπουν σε αντεργατικό εργαλείο

Τόσο οι αλλαγές που προωθεί με νομοσχέδιο η κυβέρνηση, όσο και η ταυτόχρονη νομιμοποίηση του δουλεμπορίου, μέσω της «ενοικίασης» εργαζομένων, συνιστούν σημαντικό πλήγμα στα δικαιώματα της εργατικής τάξης

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ
Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ
Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση - ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και η νομιμοποίηση των δουλεμπορικών εταιριών «ενοικίασης» εργαζομένων εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικότερης προσπάθειας του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, μεταξύ των οποίων είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να διαγράψουν κάθε έννοια εργασιακού, ασφαλιστικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Ετσι το μεγάλο κεφάλαιο θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα να διαλέγει από το «μεγάλο καλάθι της φθηνής εργατικής δύναμης» το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται, όποτε και όπως το χρειάζεται, χωρίς αντιστάσεις και αντιδράσεις, αλλά ακόμη και χωρίς εκείνους τους τυπικούς περιορισμούς που με κόπο κατέκτησε η εργατική τάξη, στην προσπάθειά της να μειώσει την εκμετάλλευση που υφίσταται.

Τριχοτόμηση του ΟΑΕΔ και ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ προβλέπει τη σύσταση τριών θυγατρικών ανώνυμων εταιριών που θα αναλάβουν τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του Οργανισμού και θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ΝΠΙΔ. Οι εταιρίες αυτές θα ονομάζονται «Υπηρεσία Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΕ», «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ» και «Παρατηρητήριο Απασχόλησης - Ερευνητική - Πληροφορική ΑΕ» και, οι υπηρεσίες που θα αναλάβουν είναι αντίστοιχα οι: Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Απασχόλησης, η Επαγγελματική Κατάρτιση, η Ερευνα και οι Μελέτες σχετικές με την αγορά εργασίας. Για το μητρικό ΟΑΕΔ, που θα παραμείνει ΝΠΔΔ, επιφυλάσσεται η μοίρα ενός πλήρως αποδυναμωμένου Οργανισμού που θα λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο των θυγατρικών εταιριών. Κύριος στόχος της κυβέρνησης, εκμεταλλευόμενη την ανάγκη του για μία θέση εργασίας, είναι να μετατρέψει τον άνεργο σε μια εύπλαστη μάζα που θα προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο άρθρο 1, του νομοσχεδίου, γίνεται ξεκάθαρο ότι τα «Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης» (ΚΠΑ - υπηρεσία του ΟΑΕΔ για την ανεύρεση εργασίας) θα συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η «σύζευξη της αγοράς με τη ζήτηση εργασίας». Η κύρια μέθοδος επίτευξης του παραπάνω στόχου, είναι η εξατομικευμένη παρέμβαση των ΚΠΑ στον άνεργο. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι ο άνεργος θα υποχρεούται να έρχεται σε μια συγκεκριμένη συμφωνία με τον ΟΑΕΔ - που θα ονομάζεται «Ατομικό σχέδιο δράσης» - με την οποία θα του επιβάλλονται συγκεκριμένοι όροι και τους οποίους θα πρέπει να αποδεχτεί, προκειμένου να πιάσει δουλιά. Πρόκειται, λοιπόν, για μια συνεχή και οργανωμένη παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού στον κάθε άνεργο ξεχωριστά, ώστε να τον «πείθει», «καταρτίζει» και εν τέλει να τον προσαρμόζει στις ανάγκες του κεφαλαίου. Αυτό φαίνεται και από το άρθρο 8, όπου περιγράφονται οι στόχοι της εταιρίας «Υπηρεσία Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΑΕ». Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται ότι αυτή η εταιρία θα επιδιώξει να προσανατολίσει επαγγελματικά τον άνεργο με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδυάζονται «τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε ατόμου ικανού προς εργασία με την οικονομική πραγματικότητα και τις σύγχρονες τάσεις και προοπτικές, όπως διαμορφώνονται στις ζητούμενες ειδικότητες και επαγγέλματα».

Παράλληλα, η λειτουργία των θυγατρικών εταιριών του ΟΑΕΔ στη βάση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων επιφέρει τεράστιες αρνητικές συνέπειες και στο ίδιο το προσωπικό του Οργανισμού. Η κυβέρνηση σπεύδοντας να δώσει πρώτη το παράδειγμα τού τι σημαίνει φθηνό, «ευέλικτο» και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό φρόντισε μέσω του ΟΑΕΔ να προκηρύξει διαγωνισμό (αρ. 66/2001) για την εξεύρεση ιδιωτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαμόρφωση ενός συστήματος «αποτελεσματικής» και «σύγχρονης» διοίκησης του προσωπικού του Οργανισμού. Σύμφωνα με την προκήρυξη, βασικά στοιχεία αυτού του συστήματος θα πρέπει να είναι η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, η συνεχής δυνατότητα επανακαθορισμού των θέσεων και του αντικειμένου εργασίας, οι πολλαπλές ταχύτητες εξέλιξης αμοιβών και παροχών και η αξιολόγηση των εργαζομένων. Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι στις θυγατρικές εταιρίες αλλά και στο μητρικό ΟΑΕΔ θα βρίσκονται υπό συνεχή κρίση, σε ό,τι αφορά τη θέση τους, την αμοιβή τους, τα αντικείμενα και τον τρόπο εργασίας τους. Θα εφαρμοστούν οι νέες εργασιακές σχέσεις και στους ίδιους!

Σημαντικό επίσης είναι ότι οι θυγατρικές του ΟΑΕΔ θα λειτουργούν υπό τη μορφή ανώνυμων εταιριών και αυτό δε θα επιτρέπει τον έλεγχό τους από τα αρμόδια κρατικά όργανα, με συνέπεια η δράση τους να είναι πλήρως αδιαφανής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ