Τρίτη 2 Αυγούστου 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Φόρος τιμής στη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το θάνατό του

Τη μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τίμησαν χτες το πρωί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με μία σεμνή τελετή στον τάφο του, στο Α' Νεκροταφείο, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από το θάνατό του.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, με τον πρώτο λόγο να έχει η νεολαία, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες με τις κόκκινες σημαίες στα χέρια περικύκλωσαν τον τάφο του Ν. Ζαχαριάδη, αφήνοντας μπουκέτα από λουλούδια. Στη λιτή εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Συμμετείχε, επίσης, ο γιος του Σήφης με την οικογένειά του.

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, σημείωσε πως τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμούν τον Ν. Ζαχαριάδη, μία ηγετική φυσιογνωμία του κομμουνιστικού κινήματος, που υπηρέτησε αταλάντευτα το μαρξισμό - λενινισμό, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πρόσθεσε ότι παρέμεινε αλύγιστος σε όλες τις εξορίες, φυλακές, στο Νταχάου, στα βασανιστήρια. Γι' αυτό τιμώντας τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όπως και τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, που τώρα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυσή του, «προχωράμε μπροστά για το βασίλειο της ελευθερίας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αλέκος Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημειώνοντας ότι «η συμβολή του στην ανάπτυξη του δρόμου του Κόμματος κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, η συνεισφορά του στη διαμόρφωση της στρατηγικής του ΚΚΕ, η αυτοθυσία, ο ηρωισμός, η αταλάντευτη στάση που κράτησε έως την τελευταία στιγμή, αποτελούν για μας τις νέες γενιές κομμουνιστών πηγή έμπνευσης». Τόνισε ότι ο καλύτερος φόρος τιμής είναι με μεγαλύτερη ορμή «να συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ