Παρασκευή 3 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Τηλεϊατρικής συνέχεια...

Δεν έχουν τα πράγματα, όπως γράφτηκαν στον Τύπο, σημειώνει ο ΟΤΕ, με ανακοίνωσή του, σχετικά με τα πρόσφατα εγκαίνια της τηλεϊατρικής στη Γαύδο. Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός, επ' αφορμή της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στην ακριτική Γαύδο, προχώρησε σε εγκαίνια τέτοιας μονάδας στο νησί. Χρησιμοποιώντας τα κυκλώματά του και μηχανήματα που δώρισε ιδιωτική εταιρία, συνδέθηκε με νοσοκομεία της Κρήτης και της Αθήνας για να εξεταστούν εξ αποστάσεως κάτοικοι της Γαύδου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης αναπτύχθηκε φιλολογία για το πώς ο ΟΤΕ ξήλωσε τη γεννήτρια που υποστήριζε το σύστημα τηλεϊατρικής δείχνοντας ότι επρόκειτο περί απλής παράτας. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι αποσύρθηκε η γεννήτρια που είχε μεταφερθεί στο νησί για τις ανάγκες των τηλεοπτικών συνεργείων που κάλυπταν την επίσκεψη. Βέβαια, πληροφορίες που διοχετεύτηκαν στον Τύπο αναφέρουν ότι η γεννήτρια αποσύρθηκε επειδή ήταν βενζινοκίνητη και δεν επιτρέπεται να αποθηκεύεται βενζίνη δίπλα σε ιατρείο, καθώς και ότι θα στείλουν άλλη, πετρελαιοκίνητη.

Πέραν αυτών, υπάρχουν σημαντικότερα ερωτήματα που τα επαναλαμβάνουμε, έχουν σχέση με γενικότερα σχέδια στον τομέα της τηλεϊατρικής και μένει να απαντηθούν. Η επίδειξη τηλεϊατρικής έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ή με ιδιωτική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιατρικών υπηρεσιών; Γιατί δεν παραβρέθηκε κανένας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στα εγκαίνια της μονάδας; Πόσο ενδιαφέρεται ο ΟΤΕ για τα κονδύλια περί προώθησης της τηλεϊατρικής από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης; Εν αναμονή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ