Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Οχι» από την IAAF

Η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου απάντησε αρνητικά στο ρωσικό αίτημα να δοθεί άδεια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε εκείνους τους αθλητές και αθλήτριες, που δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», η IAAF απάντησε, με δική της επιστολή, στην επιστολή προς τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, του υπουργού αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για τον αποκλεισμό ολόκληρης της ομάδας στίβου από τους αγώνες του Ρίο.

Ο Μούτκο είχε υποστηρίζει πως είναι άδικο οι ποινές αποκλεισμού να επεκτείνονται σε όλους τους αθλητές, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, αλλά η IAAF επέμεινε στην απόφασή της και τόνισε στη ρωσική πλευρά πως ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ και η ομάδα στίβου δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ελαβα την απάντηση από τον Κόε και η IAAF δεν θέλει να αλλάξει την απόφασή της και να αποκαταστήσει αυτή τη μεγάλη αδικία», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μούτκο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org