Τρίτη 26 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ»
Στερεύουν από νερό τα κανάλια και οι λίμνες

Παρέμβαση από τη δημοτική Αρχή Πετρούπολης

Αλλο ένα σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην οριακή κατάσταση του πάρκου «Α. Τρίτσης», στη Δυτική Αθήνα, ως αποτέλεσμα της μηδαμινής κρατικής χρηματοδότησης. Οι μόλις τρεις εργαζόμενοι για μια έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, ενώ μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης την προηγούμενη βδομάδα, πλέον γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος αποστράγγισης των καναλιών και των λιμνών, λόγω της μη ανανέωσής τους με φρέσκο νερό. Οι υδρότοποι στερεύουν με κινδύνους για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούν (υδρόβια πτηνά, χελώνες κ.λπ.), ενώ δεν έχει γίνει ούτε αποψίλωση των ξερών χόρτων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Σε μια παρέμβαση ελάχιστης ανακούφισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η δημοτική Αρχή Πετρούπολης διέθεσε την υδροφόρα του δήμου για να γεμίσει με νερό τα κανάλια του πάρκου «Α. Τρίτσης».

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει την απόφαση να χρηματοδοτήσει το πάρκο, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να προσληφθεί επαρκές προσωπικό. Σημείωσε ότι κόντρα στους σχεδιασμούς εμπορευματοποίησης του πάρκου, μέσω της υποβάθμισής του, η θέση της δημοτικής Αρχής είναι να είναι ανοιχτό για όλο το λαό και κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εμφανής η πορεία αποστράγγισης των υδάτων στη λίμνη του πάρκου
Εμφανής η πορεία αποστράγγισης των υδάτων στη λίμνη του πάρκου
Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση στο πάρκο Τρίτση είναι πλέον τραγική. (...)

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πρακτικά έχει αφήσει το πάρκο στην τύχη του και αρκείται στη "διαφήμιση" του νέου διοικητικού σχήματος.

Βασικό ζήτημα είναι το διαχρονικό έλλειμμα σταθερής και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, η δημοτική Αρχή της Πετρούπολης προχώρησε σε μια ενέργεια στοιχειώδους ανακούφισης. Σήμερα το πρωί, η μοναδική - εξαιτίας των περικοπών της κυβέρνησης στα οικονομικά της Τοπικής Διοίκησης - υδροφόρα του Δήμου γέμισε τα κανάλια του πάρκου.

Καλούμε το λαό της Δυτικής Αθήνας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:

  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του πάρκου και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους.
  • Αποκλειστική, σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι το πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.

  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του πάρκου».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για την εμπορική του εκμετάλλευση(2016-08-13 00:00:00.0)
Ζητά μέτρα για τη σωτηρία του Πάρκου Τρίτση(2016-07-30 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για το πάρκο «Α. Τρίτσης»(2016-07-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη(2016-06-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη(2016-06-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη(2016-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ